• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Där snörar vi ihop dagarna

  Det gick! Jag lyckades rida en sväng var på de små igår. Alltså jävlar i havet! Pärla var vrååålpigg! Jag lyckades inte ens skritta fram henne!! Jag skojar inte - det gick inte! Jag satt där och ba; "Pärla luuugn, luugn, lugn. Lugn. Lugn! LUGN!" Hahaha, tok <3 Hon drog iväg med mig, repa efter repa och hade skitkul. 26 år är ingen ålder, tyckte jag mig höra mellan galoppsprången.
   
  Även Lillis var PIGG! Jag kände att det när som börjar komma bockar, men det var väldigt försiktig och genom att be honom ta upp huvudet och säga ett "nej" så var det ur världen. Snäll ponnykille, och sprang för livet uppför backen på ängen gjorde han.
   
  Så man kan säga att det blev kortare men exklusiva små pass igår. Aleccis skulle vända två gånger och sen gjorde hon ett ryck (tittig...), och lyckades vrida till hoven i skon och där kloppetiklopppade det igen. Åååh. En söm satt kvar. Bara att gå hem igen, slå på skiten och börja om. Red därefter ett kortare joggpass på en äng (lite längre bort dock, but still). Med tanke på hur spänd det var så gick det ändå okej, men hon har varit betydligt bättre. Hon skötte sig liksom där, men sen var det som att hon letade spöken omkring sig och ryckte till för minsta lilla.
   
  Idag red jag och Annika de små (jag tog Lill och hon Pärla), så lät vi dem tuffa på runt den plattaste bästaste ängen (min favo, jao, men den är inte ridbar när det är mjukt - med snötäcke däremot gör vi varken sönder den eller så märks småstenarna av så då fungerar det!). Vi hade ett SÅ perfekt joggpass! I bredd för det mesta så vi kunde babbla, i någorlunda (smålands-)djup snö och bara tuffa på i skritt, trav och galopp. Det var så vintrigt och så mysigt. Red därefter Aleccis (under tidspress) ett kort återigen typ joggpass med kameran i Annikas händer och sedan bar det iväg för intag av raggmunk i määängder! (8-9 liter(!) smet till tio pers. Det är så man äter ragger, höhö).
   
  Den här bilden alltså, hahaha.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.