• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Årets första hoppträning

  Jag var hemma i senaste laget, men det var bara att hämta upp Ebba och stressa ut. Vi rullade dock in i tid och inte nog med det - när vi skulle hem så kom vi till och med upp för backarna, haha. Det trodde jag aldrig, då det var rätt halt och ja, det går ju uppför hemåt. Men det gick!
   
  Väl på träningen så hoppade vi studs, en oxer med bom sex meter före, en serie med tre räcken med nio meter mellan, och ett sockerbitshinder. Detta rullade vi över och Aleccis var pigg och låg på, men det kändes ändå bra! Jag försökte ha låga händer och det var nog bara vid två förhållningar som de smet upp. Annars var väl svängarna det största problemet- hon drar in mot hindren och det är svårt att rida igenom svängen utan hon halkar iväg lite för mig. Men det är bara att träna extra mycket på att svänga för ytterhjälperna (vända helt om på grusvägarna), så lär vi snart ha tillbaka bättre precision. Hon var rätt start också, men det är svårt att veta om hon var starkare på detta bett - då hon hade varit stark som fan även på det andra såhär nu när det börjar dra igång igen med träningar och tävlingar.
   
  Lasse påminde redan över första gången vi kom över studsen att hålla om henne, och precis när han sa det så märkte jag hur jag hade släppt benen om henne. Så det tänkte jag på sedan och det är också en anledning till att vi hade en bra träning sedan. Det gick hyfsat bra att rida henne genom träningen, förutom att det blev halvtaskiga svängar på/från kortsidan då. :)
   
  Film kommer senare!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.