• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Älg

  På vägen hem igår så hade det blivit mörkt, även lite disigt. Efter motorvägen är det vanlig landsväg hem och det tog inte jättelång tid innan jag på en raksträcka fastnade med blicken på skugga till höger om vägen. Inget konstigt alls. Tills vi kom närmre och jag såg att det var en stor ståtlig älg som stod där och chillade. Med hästen där bak vill man inte tvärnita, så det gjorde jag inte heller, men jag bromsade fortfarande så hårt som jag var tvungen att göra för att stanna framför den. Jag stod still ca 20 meter framför den. Den stod bara kolugnt och kollade på oss. Rörde sig inte, och var varken "förstenad" eller stressad. Den bara stod där den ville stå typ. Tutade till på den så den skulle traska över vägen. Så sött djur, men jag gillar INTE när de inte är rädda för vägen/fordon. Usch, de får inte bli bekväma med "oss". Jag brukar tuta på vilda djur (efter att de tagit sig över vägen och över staket el dyl så de inte blir stressade just då och gör sig illa), men så att de ska bli lite rädda och förknippa vägen med obehag och förhoppningsvis därmed välja bort vägen så mycket de kan. (Hoppas kan man ju.) 100 m efter älgen så passerade vi förresten en "varning för älg 0-xxx m"-skylt, så det var ganska nära i alla fall.
   
  Kom först i efterhand på att vi skulle ha stoppat in den i transporten med Aleccis, höhö. Lämnat den på inridning. Ringt och ba:" Jag har en stor en. Den heter 'Älgen'." Det verkar liksom inte ens misstänkt förrän man lastar ut den, HAHA.
   

  Ingen älg i sikte här inte!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.