• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis veckoupplägg

  Jag lägger inte upp rena veckoscheman till Aleccis (eller någon av de andra hästarna) då jag är så beroende av dagsform - både min och hästarnas - men framför allt väder och vind, när vi ska göra något "speciellt". Dvs typ dressyra. Många pass blir vanliga "rida ut och jogga/kondis"-pass för det är vad vi tar till när motivationen tryter, vädret bråkar eller tiden springer iväg. Jag måste även vara flexibel med tanke på mitt arbete, så beroende på hur jag jobbar (dag/natt, vilken tur det är, om det är övertid, men även hur trött jag är efteråt) blir det på det ena eller det andra sättet.
   
  Däremot brukar jag fundera på vad jag vill få in i veckan. T ex två-tre dressyrpass, ett hoppass eller rent konditionspass. Därefter sprider jag ut dem så det blir varierad träning. Dressyra kan jag tänka mig att göra två dagar på raken, men i regel är det bättre spridning än så.
   
  Denna vecka vill jag ha in mer dressyr igen så vi lägger på ett kol och hittar tillbaka till där vi var innan vilan. Det kommer inte gå på några gånger eller någon vecka, men jag måste hitta viljan till att nöta vissa delar som är grundläggande för att hitta tillbaka. Det är dock inte vad jag siktar på i första hand (vilket det ju var före vilan), utan det primära denna vecka är att få in ett hoppass. Aleccis och jag måste hitta tillbaka och det gör vi genom att hoppa mer. Dessutom så vill jag hinna känna på henne på pelhambettet igen innan nästa träning för Lasse.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.