• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Värt

  Åkte in för att dressyra med A idag. Så värt det! Hon har ju vilat ett par dagar men ändå bjöd hon på ett bra pass! Typ 80% var bra, och så var det 20% springig och stark. Då spänner jag kroppen för att, ja men ärligt talat bromsa, haha. Men det ger ju lite motsatt effekt. Så det får jag jobba med. Försökte hitta tillbaka och lyckades flera gånger. Efter en paus med taktik-snack (höhö, eller bara ridtips om man så vill) så var jag, ja men typ glad och inte riktigt i det lugnet som jag hade tidigare så då blev det svårt att rida. Försökte göra det bra, men det gick fan inte! Tänkte på den mentala biten, andning, fokus, tajming - allt! Ingen skillnad, haha. Jag har verkligen att jobba på allt det där, framför allt inom den rena dressyren. Jag ville hinna trimma lite förvänd galopp också innan vi var klara, så fick helt enkelt bita i det sura äpplet och försöka ändå, trots att hon var lite springig. Gick sisådär, vilket inte är så konstig. Men hon försökte, och höll den förvända. Gjorde samma igen och då fick jag ett avbrott till trav. Hmm, högern var svår. Tänkte att vi skulle ge oss på vänstern istället så att jag inte skulle brusa upp och nöta, nöta när det ändå hade gått så bra generellt. Så var hon super i vänstern! Lugn, stadig, trevlig i "rätt" galopp, och rullade på när vi skiftade varv och fortsatte i förvänd. Gjorde det två gånger och hon gjorde det bra båda gångerna, så valde att trava av och avsluta. Nöjd med oss!
   
  Det gav oss ett kvitto på det vi gjort ändå faktiskt gett resultat! Även om det knappt känts så. Men när vi var innanför fyra väggar och kunde fokusera på bara det vi gjorde, och inte det runtomkring, så visade det sig ändå att det fasen går åt rätt håll ändå. Skönt, och framför allt efter att hon ändå vilat precis innan.
   

  Lite senare red jag Lillis tillsammans med Ida och Pärla. Barbacka. Alltså, HAHAHA, jävlar vad jag inte kan rida Lillis barbacka! Han är förhållandevis stor i rörelserna, vinglig, tittig och så är jag betydligt mer van vid Aleccis rörelser (ffa traven) - så det blir rätt halkigt där uppe på ryggen. Lägg till regnbyxor och klippt päls ;) Mjo, det var intressant. Men vi överlevde, allihop!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.