• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träningshoppning i Landsbro med Lillis

  Idag har jag och Ida varit med Lillis i Landsbro och hoppat träningshoppning; bana och banskiss, 45 minuter egentid inne i ridhuset - perfekt upplägg, framför allt när man kommer med en unghäst som behöver mycket titt-tid. En missuppfattning gjorde att det inte alls blev film, utan bilder istället. Men med facit i hand så var det lika bra ;)
   
  Började med att visa alla hinder från marken, lockade fram honom till vattenmattorna med godis(!), kikade på resten och skrittade fram dels under den tiden och dels när jag suttit upp. Travade och galopperade, nej, fel, försökte trava och galoppera lite. Han stod emot, hade massa att titta på, inte bara hinder utan även reklam på väggarna (det är inte lätt att vara orutinerad, väldigt tittig ungponny). Hoppade sedan fram på ett av hindren. Tänkte sedan hoppa banan som låg på 65-80 cm med de flesta på 70 cm, så ingen höjd men ändå så pass att han behöver anstränga sig och faktiskt hoppa över dem.
   
  Han hoppade bra över första, hade både bjudning och kom perfekt. Men sen var det stopp på tvåan, fyran, femman, sexan, smet ut i kombin, nian, tian-elvan var fyra-fem igen, stopp på tolv. Så nästan alla, haha. Tog en jävla tid att bara komma runt första varvet när han knappt ens vågade gå fram och kolla på det han stannade på. Dem han däremot inte stannade på var; ett, tre, sju, åtta a.
   
  Vilade lite och kom en runda till - inte ett stopp och inte någon bom ner. Felfritt! Så duktig! Var nöjd med det och travade av och skrittade av. Men han hade inte ett uns bjudning och jag fick driva mycket, hela tiden. Kommer det anordnas fler träningshoppningar likt denna ska jag försöka vara stammis! (Så länge det klaffar med arbete och ev tävlingar.)
   
  Eftersom vi var inomhus så är bilderna lite suddiga, men det är inte så noga. Han hoppar riktigt bra och använder hela sin kropp väldigt väl. Himla synd att han inte är intresserad av att springa, haha. Det hade underlättat, kan man ju säga.
   
   
   
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.