• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • TBT Vår andra lokala start

  Min och Aleccis lokala debut var i Aneby i Juni. Det finns inga filmer från det, men vi vägrade ut oss på första hindret i första klassen, 100 cm. Jag visst inte vad jag skulle tro när jag gick ut från banan. Hör vi inte hemma här än? Är det fel på henne/har hon ont?! Det var så konstigt, för på pay & jumper har hon radat upp med en hel del felfria rundor till och med 100 cm, och vi hade även gjort vår debut i 110 med ett par nedslag. När vi hopptränade själva var hon fin och hoppade glatt. Jag frågade min vän som var där, men hon såg inte vad "felet" var. Skulle vi vägra ut oss igen så hade jag hellre strukit oss, så jag övervägde fram och tillbaka. Sen sa en tjej som var hästskötare till min kompis, och som även sett oss på pay and jumperna flera gånger, att det såg ut som att jag red "för sakta". Alltså, i vanliga fall går det betydligt fortare. Jag kände inte själv detta, men troligtvis för att vi mot första hindret brukar ha kontroll och därefter går det fortare och fortare.
   
  Anyway, jag bestämde mig för att starta i andra klassen och gjorde helt enkelt ett nytt försök. Jag satte upp ett betydligt bättre tempo, och jag visst så väl att detta kommer bli farligt. Jag kommer inte ha ett skit kontroll på hästen så jag darrade i benen mot första hindret. Det är en av få gånger som jag varit rädd på den hästens rygg. Aleccis är förresten den enda häst jag kan minnas att jag varit rädd på. Hon är ju lite som hon är emellanåt, haha. Eller ja, framför allt i början när jag inte riktigt visste hur jag skulle göra. Sticker hon nu för tiden så går det ju att bromsa på i alla fall 2-300 meter ;) Vi gick i mål med ett nedslag, men en runda som faktiskt var viktig. Jag vet att hennes självförtroende sitter i farten, men trodde inte det var så "svart-vitt". Det var lite av ett kvitto, men också en av våra vidrigaste starter vi gjort. Men som jag skrivit förr så är det lättare att svänga än vad det är att bromsa, så det var säkrare att försöka styra på hindren för då vet de andra (funktionärer och ryttare efter) vart jag är på väg. Och så hoppas jag för allt vad jag är värd att det inte ska vara någon i vägen...
   
  Vår andra start däremot, gjorde vi i Forserum två månader senare. 90 och 100 cm, första i bed A och andra i A:0/A:0. Helt okej rundor faktiskt. Det som händer är klassiska fel som hängt med oss hela tiden och som jag jobbat på konsekvent med (bogen och rätt antal galoppsprång på linjer). Dessa finns på film och dessa ser ni här under:
   
   
   
   
  Jag var en glad ryttare efter målgång, med en "lättande" känsla efter dessa rundor. Kvittot på att vi numera hör hemma här, här på tävlingsbanan. Det var viktigt för mig. Att ta oss dit, för att därefter kunna fortsätta utvecklas.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.