• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ryttare som inspirerat mig

  Jag är den där halvt självlärda typen som ändå behandlas som om jag har alla de där grunderna att stå på som jag inte har. Därför blir det fel ibland. Oftast på detaljnivå, men ibland betydligt större missar - för jag har helt enkelt inte fått lära mig det (den viktiga yttertygelns betydelse, t ex). Jag snappar upp här och där, sörplar i mig allt jag kan läsa, tar in, funderar, köper något och köper inte något. Man ska inte tro på allt. Släng in en skvätt sunt förnuft så blir det betydligt lättare att sålla. <- Hett tips!
   
  Men att komma som helt noll-koll-ponnyryttare och köpa en, ändå hoppavlad, storhäst med lite stress, tryck och "sport" i... Ojojoj, det var svårt. Däremot är jag SÅHÄR glad att jag gjorde det. Aleccis kom in i mitt liv helt perfekt. OBS: från mitt perspektiv. Hon har lärt mig mycket ridning och känsla; för gör jag inte rätt, så ställer hon fan inte upp. Punkt. Ur hennes perspektiv så var det bland det sämsta man kan göra. Den urusla ridning, noll känsla, noll koll på egentligen någonting (koordination, hjälperna, och allt annat) som jag utsatte henne för är bara jobbig att tänka på. Fördelen är dock att jag alltid tyckt väldigt mycket om henne och gett henne kärlek och visat att jag litat på henne (har ju alltid tagit för givet att hon ska hoppa - även när hon inte gjort det, har också tagit för givet att hon alltid går på transporten - vilket hon alltid gjort, och tagit för givet att vi kan ge oss ut barbacka - vilket en gång gick rejält åt helvete, men skam den som ger sig!). Fördelar, nackdelar, fördelar, nackdelar - det finns alltid båda delar.
   
  Att vara okunnig är inte straffbart, även om man ibland önskade att det vore det(...). Jag har däremot verkligen försökt att ta till mig av det jag kunnat läsa och försökt prova det praktiskt för att se om det helt enkelt fungerar, eller inte det inte gör det. Här nedan ska jag dela med mig av tre ryttare som inspirerat mig längs vägen. Man snappar upp väldigt mycket på vägen och mycket kommer jag därför inte ihåg. Men dessa tre är de som gjort intryck på mig som jag minns och haft med mig; dels under längre tid men även bara den absolut senaste tiden:
   
  1. Kristina Warg
  Kristina tävlade EM på ponny och tävlade tom 150 på storhäst innan hon började studera och har medvetet därför valt att ha yngre förmågor i stallet som hon jobbar sig uppåt med just nu. Men när jag köpte Aleccis och ett tag framåt hade hon blandade hästar i stallet. En av dessa var ett sto som var till försäljning men som hon red, tränade och tävlade under tiden; Carla Bruni. Kristina hade flera fina hästar i stallet, men denna Carla Bruni var min favorit. Hon var nämligen en häst av den hetare typen. Kristina skrev inte så mycket om den fysiska ridningen rent konkret (vilket jag saknade och gärna hade velat ha mänger av. Gärna på detaljnivå). Men en dag skrev hon "hetare hästar behöver mer ben".
   
  Kristina Warg med just Carla Bruni
  Startnr 14 - Kristina Warg - Carla Bruni - Hästnr 360 - Strömsholms RSF
   
  AHA, tänkte jag och provade. Och fucking-jävla-TADA! Jag som knappt vågat hålla emot skänklarna vid Aleccis sidor provade att byta taktik and there it was; vårt första lilla ministeg åt rätt håll. Jag minns inte exakt när detta var, men jag hade nog haft Aleccis i ett halvår, är nämligen rätt säker på att det var vinter och jag köpte henne när det var sommar. Som sagt; allting tar lång tid när man inte kan.
   
  2. Mirella Thelander
  Denna tjej var det jag syftade på ganska nyligen i ett inlägg jag skrev. Hon tävlade SM på ponny men opererades sedan pga skolios, vilket hon berättat en del om på bloggen. Denna tjej är fantastisk på att rida heta hästar framåt, på ett trevligt och kontrollerat vis, och det är inspirerande tycker jag. Jag vet inte om hon bloggar längre, men däremot följer jag henne på instagram. Där la hon ganska nyligen upp en film från en omhoppning som var snabb och snygg. Jag kollade många, många gånger på den. GOAL.
   
  Startnr 20 - Mirella Thelander - Bahia Cabana - Hästnr 223 - Värnamobygdens RF
   
  3. Cornelia Rylén
  Min högra hand Ebba tipsade mig om Cornelia(s instagram) för några månader sedan. Hon är glad, sprallig och "inte så noga"/skämtar/busar med hästarna; "hon är lite som dig", sa hon, haha. Jag kollade igenom hennes instagram och gillade vad jag såg. Duktig tjej med grym balans, för att inte tala om känsla! Extra roligt tycker jag det är att hon är delägare i Tyras Corvara och även har Fleur hos sig just nu. Cornelia länkade sin blogg och jag läste lite. Bland annat så läste jag inlägget om hennes filosofi och tankesätt och det var såklart intressant. Härifrån är det jag inspirerats litegrann i mitt numera innerskänkel-jobb med Aleccis.
   
  Startnr 8 - Cornelia Rylen - Carina van de Zuuthoeve - Hästnr 103 - Åby Ridklubb
   
   
  Plocka lite här och lite där, och vips kanske det kan bli något i slutänden. :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.