• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ridning

  Planen för idag är att dressyra med Aleccis (så gott det går i dessa plats-brist-tider) och motionsrida Pärla. Lillhäst tvingar jag till fortsatt vila, och han tycker att det är en urusel idé. Han är så understimulerad och som vanligt kommer han alltid först, men nu vill han försöka smita ut när någon av de andra ska ut. Han vill ju hitta på saker! Men icke. Och ja, jag tycker lite synd om honom. Han blir så "bortvald" och det märker han ju. Det hade varit kul att hitta på något annat med honom, typ trickträna eller något så han får tänka lite. Men då handlar det ju om godis, och det där med att hinka i den där hästen godis är inte den bästa idén, om man säger så. Han lär sig saker i raketfart när det är godis med i bilden. Visst, då är det "bara" att lära hästen med hjälp av beröm istället, men det orkar jag inte, HAHA. Då tar det så lång tid, och tid är värdefullt. Jag har ju hundra andra saker att hinna med. Trickträning av tiggande ponny? Tja, vi får väl se. Något, även om det så bara är något litet, ska jag hitta på med honom. Så han får känna sig använd och får tänka lite för att inte spä på understimulansen ytterligare.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.