• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Värnamo cup, deltävling två

  Tänkte att vi hade all tid i världen, vilket vi hade då det var mycket starter och sena starttider, men tog lite väl god tid på mig så vi anlände precis efter bangång till 100, haha. Bra tajming, och så. Lärde mig den från läktaren men smet in och kikade lite avstånd och så under harv-pausen.
   
  Aleccis var riktigt fin på framridningen! Försökte rida ihop henne mellan mina hjälper och jag irriterade henne nästan när jag faktiskt lyckades riktigt bra. Hon började "hota" med att lätta i baken när jag satte ihop henne lite extra, men jag är väldigt mån om att inte bråka med henne och framför allt inte på tävling (vi är liksom där av en hela annan anledning). Så pressade det inte, utan gjorde tempoväxlingar och njöt av hur jäkla fin hon var. Även inne på framhoppningen lyckades jag ha henne mellan mina hjälper och hon var fin. Piggelin, men var där jag ville ha henne. Bra känsla redan från början.
   
  100 cm A:0/A:0
  Den där känslan hade vi från start. Råkade låta henne flyta iväg efter tvåan och höll innerkurva men kom på mig själv och satte ihop henne men blev lite väl av och på och gick på sju istället för sex. Därefter flöt det på jämnare. Hon var med mig och superfin, så jag tog de vägarna som var kortaste och Aleccis gjorde det super! Upp i ledning efter snabb felfri runda som även räckte till vinst (av 75 ekipage ändå, häst är bäst).
   
   
   
  In och pausa i transporten, därefter ut för runda två. Fortsatt skitifin på framridningen! Men på framhoppningen så växlade hon upp och låg på rejält. Jag fick inte "ihop" henne! Hon sprang och jag gjorde fan mitt bästa. Fanns inte så mycket att göra, utan försöka hitta rätt känsla lite desperat på banan före första hindret. (Stabil plan.)
   
  110 cm A:0/A:0 (Värnamo cup, deltävling 2)
  Jag hittade aldrig den där känslan. Hon låg på, jag hade noll koll på det mesta (inkl banan, hästen och mig själv). Mellan första och andra klassen kom jag på att jag inte ens hittat andningen! Det gav lite av den där stress-känslan som varit vårt signum under alla år. Sen blandade jag ihop banorna (jävla nööööt!) så lät henne börja rulla på, på en bruten linje, dessutom innerkurva där med, så vi kom nära och rev. Alltså, riktigt skitdåligt ridet och då ger det dåligt resultat, 4 fel <- Fakta. Fet jävla missnöjd med denna runda. Ett riktigt återfall av bajsridning och jag fick inte till det alls.
   
   
  Såhär i efterhand skulle ha lagt mindre fokus på den fysiska ridningen (att jag inte "fick ihop" henne så hon var sådär asbra mellan hjälperna) och mer på andningen. För med en bra andning kan man hitta den bra ridningen, men hur bra ridningen än är så håller den inte om jag inte andas också.
   
  Det bra är att vi ändå gjorde en bra runda av två, det dåliga är... allt annat. Jag hade hellre avslutat bra om man säger så. Men samtidigt behövde jag väl bli nedplockad på jorden igen så att jag inte glömmer bort att försöka rida noggrant.
   
  Aja, Aleccis är helt fantastisk och jag är så glad att jag börjar FÖRSTÅ. Att liksom förstå detta med att ha hästen mellan hjälperna och förstå vad det är för känsla jag ska sträva efter - det gäller även andningen. Långsiktigt sett ska ju den ridning (Växjö 115 sist, Värnamo 100 idag) bli permanent. Det är dock inte gjort på en handvändning. Så jag är ändå glad för att vi fått smaka på det och att jag ändå lyckats två gånger, även om 115-rundan var jämnare och ännu bättre. Det ger mig blodad tand för att verkligen sätta det just permanent så vi alltid, alltid, kan plocka fram denna en vacker dag i framtiden. Jävlar vad farlig hon kommer vara då ;)


  Kommentarer
  Emma

  Snygg runda i 100! (110 fungerar icke)
  Fint att se er mer överens eller hur man ska förklara, ni ser ut som ni vill samma sak och snackar samma språk!

  Svar: Tur att 110 inte fungerade, hahaha :P Ja, jag upplever det också - att vi är mer överens eller så. Jobbar mot samma mål :)
  vinna.blogg.se

  2016-02-27 @ 23:01:50 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Nicole

  Åååh asså blir så jäkla glad av att se detta! Det är helt fantastiskt vilken utveckling du och Aleccis har gått igenom tillsammans. Dina stilla händer (oftast ;) ) trots en väldigt villig häst (!!!) och det blir bara mer och mer lugnt och harmoniskt. Så roligt och se också att du vänder henne verkligen på en femöring. En jävla frän häst asså! XP

  Svar: Åh, så himla glad jag blir av denna kommentar! Tack snälla du <3 :D
  vinna.blogg.se

  2016-02-28 @ 16:23:08


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.