• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Provridning

  I fredags mötte jag upp Therese i Tranås och så skrattade vi oss upp till Uppsala-trakten. Mötte upp en häst som uppfyllde alla mina kriterier; går på lösdrift, riden utan nosgrimma varav det mesta i skogen (dvs inte harvat ridhus), t ex. Femåring, 155-156 cm hög. Väldigt grön. Men såå söt!
   
  Denna bild föll jag för pladask. Kärlek vid första ögonkastet och bokade provridning omedelbart.
  Kommer dit och ser... en smällfet ponny?! Hon är mätt till 153 "för ett tag sedan så hon borde väl vara typ 155 nu" - jo tjena, haha. Hon var pytteliten. Travade med korta, markbundna ponnysteg och ja, såg verkligen ut som en ponny i sin överviktiga fluffiga lilla hästkropp. Satt upp och ja, grön som sagt. Jättegrön. Som en precis inriden treåring (men visste att hon skulle vara grön). Man kände direkt att hon hade ett bra huvud. Väldigt snäll och försiktig utan att vara "mesig", inte tittig och väldigt mån om att lyssna på ryttarens signaler. Supersnäll, verkligen. Inte jättemycket eget driv men vad kan man förvänta sig av en grön unghäst utan kondis? Hon hade betydligt bättre galopp som var både större och luftigare än jag trodde hon skulle ha. Den var väldigt bred över ryggen vilket förvånade mig, men det måste givetvis hänga ihop med övervikten. Det var fjord-bredd ;)
   
  Var lite i valet och kvalet... Gillade inte att hon var så himla liten och att hon verkligen såg ut som en ponny. Alltså Aleccis är ju också liten (<160 cm), men hon ser ju ändå ut som en häst. Hon har liksom häst-proportioner. Men samtidigt var detta en väldigt snäll häst! Man kan ju inte känna så mycket av tjugo varv i lite skritt, trav och galopp upplever jag. Jag tyckte inte att hon var värd det hon låg ute för, så gav ett bud så skulle vi återkomma. Blev lite fundersam och mer sugen dagen efter, så ringde men då hade det varit en annan tjej där och köpt henne. Fan också ;)
   
   
   
   
   
  Hon var lite, lite busig med :D
   


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Det var som fan, hon blev såld alltså! :O Typiskt!

  Svar: Ja, jävla skit :( Haha, men det finns väl en mening med allt (a)
  vinna.blogg.se

  2016-02-28 @ 19:27:06 | URL: http://epicevelina.blogg.se/
  Marika Yngvesson - Elitryttaren

  Så tråkigt men du ska se att drömhästen dyker upp snart ;)

  Svar: Ja, nu verkar det nära ändå ;D
  vinna.blogg.se

  2016-02-28 @ 20:07:25 | URL: http://elitryttaren.webblogg.se/
  Mia

  Har inte varit inne på din blogg tidigare men såg att det var "viktigt" för dig att hästen var riden utan nosgrimma? Varför är det viktigt?

  Svar: Viktigt är väl att ta i. Men jag uppskattar det då det är milt och ger ett gott intryck; både som ryttare och att hästen verkar tillfreds i munnen. Jag rider mina utan nosgrimma :)
  vinna.blogg.se

  2016-02-29 @ 07:53:57 | URL: http://westyarnhillside.wordpress.com


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.