• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Planer inför Växjö

  I Växjö kommer jag och Aleccis hoppa 110 och 115 cm vilket för det första känns väldigt, väldigt bra. En meter känns litet och som att vi egentligen inte har där att göra. Så att hoppa upp ett snäpp blir trevligt.
   
  Bättre och jämnare rytm, framför allt genom och ur svängarna. Låga händer, låga händer, låga händer - kan inte påpekas nog. Jämnare stöd även i yttertygeln, planera omhoppningen bättre. HÅLL PLANEN!
   
  Lasse säger att Aleccis är snabb, han säger också att jag inte behöver vinna med så mycket (HAHA), utan det räcker med några hundradelar. Om vi tar oss till omhoppning är alltså min plan att definitivt inte satsa för att vinna, utan att fortsätta rulla, svänga och hålla ett flyt. För att jämföra med standard-hästarna. Jag vill alltså lära mig hur snabb Aleccis är och hur mycket/lite jag behöver öka tempot för att kunna blanda en så safe runda som möjligt med att försöka ta oss så högt upp i prislistan som möjligt. Så jag tänker mest testa. Jag vet ju att när vi gjorde typ såhär så kom vi tvåa i Mjölby/Mantorp och när vi hade samma tänkt blev vi tvåa respektive trea på meetinget i Bankeryd. Så jag siktar på att försöka lära mig var vi ska ligga för att göra bra, jämna omhoppningar. För att rida som en idiot så vinner man antingen med fem sekunder, eller så rider man bort sig totalt. Att hitta ett jämnt spår och sikta på det kommer ge oss en hög lägstanivå och ett självförtroende som vi, förhoppningsvis, kan ta med oss upp i klasserna.
   
  Men den första delen i planen är att rida väl och noggrant i grundomgången för att kunna ha möjlighet att träna på min "läxa".
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.