• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lilla svart

  Jag tycker synd om Lillis. Hade han kunnat tänka likt oss, muterade apor typ, så hade han nog känt att han just nu blir straffad för att han springer för sakta. Straffet är att mer eller mindre inte göra något alls, vilket känns väldigt elakt om man är en femårig ponny som äääälakar när det händer saker. Elakt, som sagt.

  Men det är inte bara det. Han är en dressyrponny, och på något vis vet han dessutom om det. Men jag har definitivt inget intresse av att dra ihop honom, kräva fladdrande ben och grundligt låst rygg som hänger nere vid kotlederna. Inte intresserad alls. Jag är inte heller intresserad av att försöka göra honom till en hopponny bara för att tillfredsställa mina behov; mindre krav på precision i allmänhet och mer inom bjudningens vackra konst. För det första behöver jag ingen hopponny - jag har Aleccis och med henne är jag nöjd med. För det andra är tanken att sälja honom som just dressyrponny (men för det tänker jag ändå ta ut honom på hopptävlingar, för det skadar inte med rutin och att hitta på saker). För det tredje, och det är här skon klämmer, så är jag alldeles för dålig för honom. Detta har att göra med tajming jag inte har i min ridning men återigen intresset. Jag ver hur skadligt det är med dagens moderna dressyr och det för ont i hela mig att ha dagens OS-/mästerskapsform som mål. Samtidigt vet jag att det, faktiskt, är sär han hör hemma. Jag har inte samvete att ta den vägen, även om jag litegrann vill det för att försöka bygga en betydligt snällare hästgrund att stå på, än standard-unghästen, som är på väg mot samma mål, gör. 

  För hans skull hade jag velat sälja nu... Sälja till någon som drömmer om att plocka fram honom och göra alla ungponny-mästerskap med honom, för ja, han hör verkligen hemma där. Han är avlad mot det målet och hans bröder är bevis på att det är helt rätt mål och att han/de är bra individer att just använda mot de målen. 

  Men inget är svart eller vitt (förutom Lillis) och samtidigt vill jag inte sälja. Alls? Nu? Det är ju min (mitt) lilla lakritspuck(o)! Jag älskar ju den där knäppa ponnyn. Han är extra allt och jag älskar extra allt! Och ja, jag hade högre förhoppningar så samtidigt känns det som en rejäl förlust att sälja nu (inte bara ekonomiskt). Vi skulle gjort mer, men det är inte bara intresset utan framför allt tidsbristen som är boven i den frågan.

  Hjälp mig med tankar i frågan :)
  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.