• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • I fas

  Tre av tre är ridna. Pärla och Aleccis gick en lite längre runda på 1,5 timme. Hon är pigg och stark, och det är svårt att inte slukas upp av hennes initiativtagande. Men jag försökte hålla henne i lite mer normalt tempo, även om det inte håller till hundra procent hela tiden. Pärla stampade på så gott hon kunde och hängde med. Ida sa att hon blev lite trött sedan, vilket inte är så konstigt, haha. Gamla tanten. Det är ändå rätt tuffa turer hon får gå. Men så ska hon ju bli hundra år också ;)
   
  Red därefter Lillis på ängen med tanke att försöka dressyra lite. Det började som vanligt; slutar man driva så stannar han. Så vidrigt tråkigt och jag hatar det... Jag vill inte nöta heller, så då blir det lite av och på men vad ska man göra? Sedan slog tanken mig!
   
  Det brukar talas om att ungar som är pain in the ass i skolan är understimulerade av arbetsuppgifterna? Att de liksom är smartare, och uppgifterna de får är för lätta att de inte ens är intresserade av dem då det inte blir någon utmaning som i sin tur inte motiverar. Jag tänkte lite i samma banor; är han så omotiverad bara? För att han har så lätt för sig att det liksom inte är roligt? För lite/lätta uppgifter... Han är inte gjord för att springa runt i byn direkt, om man säger så.
   
  Avbrott och igångsättningar som fan, fick det bli, haha. Fem steg skritt, fem steg, trav, fem steg skritt, fem steg trav. Sen några fler steg men hela tiden med hör intensitet. Grejen är att han ju lyssnar på "ny hjälp" men inte aktivt springer, vilket innebär att han ju inte behöver svinmycket bjudning för att göra övergångar. Så det fungerade bra! Skritt, trav, skritt, galopp, skritt, trav, galopp, trav, skritt, galopp, trav, galopp, trav, skritt, halt, rygga, trav, galopp, trav, skritt, trav osv, osv. Bara maaaata övergångar liksom. Jag la in lite mer av varje gångart så småningom men aldrig några längre bitar. Det gick helt okej! Han gjorde bra ifrån sig och verkade tycka att det faktiskt var roligare än det vi i regel sysslar med. Så nu tänkte jag fortsätta på detta spår för att se om jag luskat reda på något eller om det var en engångsgrej att det var lite spännande. Vi höll på lite kortare än ett vanligt pass, men med rätt hög intensitet som sagt. Vi båda var nöjda när vi skrittade av hemåt sedan.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.