• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hopp med A

  Alltså, alltså, alltså... Haha, jag älskar min häst, men jag älskar inte riktigt hur jag inte kan hålla mig till min plan när hon ska vara med och bestämma. Mitt förslag: ha hästen mellan hjälperna och rida kontrollerat. A's förslag: snabbast vinner vilket innebär ligga ner i kurvorna och kötta jääävlar mellan hindren. Lasse var är du när man behöver dig?! Hahaha. Hon var taggad redan från början. Rullade över småhinder först, la upp dem och hoppade lite till. Avslutade med att hoppa en bana. Så vi hoppade inte alls mycket idag. Ärligt talat så gick det inte super och jag kände att jag bara skulle förstöra för oss om jag skulle fortsätta. För hon låg på och jag fick henne inte riktigt att chilla. MEN! Vilken klocka hon blivit att rida på hinder! Och det är en mening jag aldrig någonsin trodde jag skulle skriva. Men så är det. Hon är heeelt fantastisk. Och inte i en bom trots brister både här och där. Hinderuppfattningsförmåga, vilja och glädje. Sen åker vi, typ så. Vinglar vi till genom svängen är det ändå bara att räta upp och balansera upp - och så flyger hon. Förr hade hon kastat sig bredvid.
   
  Men att det inte gick super innebär inte på något sätt att det gick dåligt - verkligen inte! Känslan jag får är bra. För hon sprutar av självförtroende, älskar sitt hopphästliv och vi är fan bestbuddies. Jag får påverka så pass mycket att jag får lägga henne rätt på hindren, sen att vi inte kan slicka kortsidans väggar på grund av hennes iver är en annan femma. Det är stilen och detaljerna som inte sitter, och viss balans brister emellanåt. Resten är perfection, och jag är inte så pedantisk, utan vi tar en sak i taget. Jag är lycklig när min häst är lycklig. Sedan får jag helt enkelt sänka förväntningarna rejält inför helgens starter. Fullt jävla fokus, men absolut inte kräva att hon ska stå i något jävla led och "yes, sir:a" mig. För sådant håller hon inte på med. Vi får kompromissa lite. (Med mål att någon gång lyckas ha henne mellan mina hjälper exakt när jag vill och hur jag vill.)
   
   
  Oavsett vad, så är det med ett glatt leende och ren lycka jag rider min häst. Och det är det viktigaste.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.