• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Häst, häst, häst

  Jag har plockat inspiration ifrån ytterligare en ryttare och la in det tänket i Aleccis motion igår. Resultat: mjukare i munnen men också lite längre tyglar, och ostadig form. Men jag gillade det! Jag vet att jag inte kan möta en stark mun med stark hand, men det är svart när instinkten sätter in, haha. Men nu tänkte jag verkligen på hur jag använde tyglarna och att jag red fram och inbjöd till noll, noll, noll motstånd på något vis. Sega tygeltag, längre tyglar, mjukt och fint och andas ner henne i trav från galopp t ex. Helt okej, och det hade varit roligt att kunna bygga vidare på detta. Men det kräver fullt fokus och att jag verkligen tänker om på vad jag gör där uppe på hennes rygg.
   
  Red därefter Sacke. Vi red ut och han var pigg och glad. Taktade och kunde knappt hålla sig i skinnet, men han är så himla snäll och gör absolut ingenting. Men man känner att han hade kunnat, om han hade varit den typen av häst.
   
  Sist red jag och Ida ut med de små. Lill var en pain in the ass för både mig och Pärla, haha. Han skulle "hänga" på henne (typical unghäst, men lika irriterande, och inte okej, för det). Men jag fick ett mindre utbrott på honom efter ett tag och sen var han SKITFIN att rida. Alltså verkligen jättefin! Mjuk, stadig, flöt i skänkelvikningar och krökte på nacken så fint så.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.