• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ganska spikat upplägg

  Det verkar som jag kan haka på min plan igen;
  vi hoppar på tisdag, på onsdag och torsdag tänker jag mig markarbete med fokus på att jobba för innern, men jag väljer att lägga upp det på två dagar, kortare tids nötning på böjda spår, och avsluta på raka spår på byavägarna. Fredag blir det någon form av jogg, lördag tävling och söndag ut och röra på kroppen, ev låter jag henne galoppera på lite då jag vill ha in mer galoppjobb/kondition och försöka sätta tryck i hennes steg. Jag vill nämligen få in galoppjobb med mål att få bättre kvalité just i den gångarten. Att jämt plocka, plocka och plocka i henne för att försöka att antingen samla eller helt enkelt bara vara ute efter kontroll är inte bra för galopp som gångart. Jag tänker rida på flippanbettet då det ger mig det jag vill ha (mjukt, men lite hävstång - hon tar inte bettet ute som hon gör mot hinder).
   
  Därefter beror det på om det blir hoppträning den ojämna veckans tisdag;
  i så fall vilar hon nog på måndag,
  hopptränar på tisdag,
  joggar onsdag,
  jobbas för innerhjälper torsdag,
  jobbas för innerhjälper fredag,
  promenad på lördag,
  jogg med dressyrfokus på söndag.
   
  Sedan är det meeting. Jag har inte så mycket rutin på upplägg till meetings då vi inte åkt på särskilt många, men tanken är att ha en så utvilad och fräsch häst som möjligt, men som ändå ridits så mycket "som vanligt" som möjligt, för att inte experimentera för mycket. Detta upplägg känns bra.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.