• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Döende?

  Kom ut till en döene häst igår. Tänkte direkt att "bra! Då tar vi och rider ett längre och hårdare pass än planerat", höhö. Man ska ju inte salta med dem ;)

  Det såg givetvis värre ut än det var. Vitt hästben vs rött blod är kanske inte den mest diskreta kombinationen. Aleccis brydde sig inte ett skit när jag petade omkring såret för att få en uppfattning om dess omfattning. Gick ner till mjölkrummet och tvättade rent det med ljummet vatten. Men då det var några minusgrader ute, och att blöta när hästen är generellt inte superbra när det är kallt, så prioriterade jag därför en längre och hårdare sväng än jag egentligen tänkt rida, för att i första hand torka benen under rörelse men även för att få rejält sprutt i blodcirkulationen = läker fortare. En konditionssväng (Stora Rösa - sjukt länge sedan jag red den rundan!) med mycket lugn men framåtgripande, balanserad galopp och även mycket trav. Därefter skrittade vi av två kilometer så hon skulle komma ner i andning och hinna torka så mycket svett som möjligt. Men vilken underbar tur vi hade! Jag njöt varje steg! Kombinationen av sol och favorithäst - mmm, bästa! Rundan tog 1,5 h med detta upplägg.

   

  Hade givetvis bråttom sen så fick välja vem av de små som skulle gå och det fick bli Lillis. Ett varv runt byn i högt tempo. Därefter jobbförberedelser och jobb.


  Kommentarer
  Anonym

  Men herregud ställ henne på boxvila i minst sju veckor :o

  Skoja de e ju jag hehe ;)

  2016-02-16 @ 19:45:39


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.