• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det löser sig, serru

  Ställde klockan på åtta för att ta kontakt med hovis; ny tid imorgon. Perfekt! Somnade om och sov två timmar till. Ja, alltså ridhusunderlag kan hovarna tåla. Det är bara det att alla sömmar ger ett onaturligt tyck i hoven som kan göra så att hovvägen fläks. Igår såg jag att hennes redan skadade hov (därav special-sko) redan fläkt upp, genom att bara stå och glo i hagen, medan framhovens sömmar sitter mycket "bättre" så den hoven tror jag inte kommer fläkas faktiskt. Och den som redan är skadad kan inte bli värre. Tänkte att jag raspar till den lite, men därefter faktiskt packar in hästen och dressyrar lite. Jag ser fram emot ett dressyrpass med mindre störningsmement i form av fåglar och spöken och sådär.
   
  De små rids senare. Det är måndag så det blir tillsammans med Ida.
   
   
  I denna form vill jag inte rida mina hästar i varje dag, för den är inte nyttigt. Det är en framtung häst bakom lod, med tredje-fjärde nackkotan som högsta punkt. Däremot tycker inte jag det är fel att rida här ibland, för som ryttare, = exploaterar hästar, så är förutsättningen att de ska lyda oss - hur trasiga de än blir på kuppen. Därför varierar jag och rider den skadliga "moderna dressyren" ibland för att checka av lydnad och för att jag måste kunna "visa upp" min häst i de ramarna för att kunna tävla fälttävlan. (Men jag kräks på systemet och den trångsynthet som gjort att det skulle vara "fint" med felaktiv och ja, skadlig, dressyrridning. Obs; hoppning sliter också. Vi kommer inte undan. Men man kan ju försöka ge hästen en ganska dräglig tillvaro där emellan och under tiden den lever i våra famnar.)


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Vad olika vi ser på hur vi/man vill rida hästarna! Min häst går mer än gärna så som jag tror att du vill ha dem (dvs, lite högre i nacken än Aleccis är på bilden ovan), samtidigt som jag svettas blod (??) för att lyckas rida honom till en lägre, mer avslappnad form där han blir "lång och låg" (vilket är mitt mission impossible med honom).

  Alltså, jag vill kunna rida hästen i hög form också, men jag vill kunna rida i låg med (och det kan jag inte) ;)

  Svar: Ja, hela grejen är ju bäst om man kan variera såklart. Frågan är om vi inte hade tyckte tvärtom om vi hade haft varandras "problem"? Man blir ju aldrig nöjd, haha ;)
  vinna.blogg.se

  2016-02-22 @ 12:50:38 | URL: http://epicevelina.blogg.se/
  Evelina Blomqvist

  Med stor sannolikhet, ja;)

  Svar: Ja, haha :)
  vinna.blogg.se

  2016-03-18 @ 08:32:15 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.