• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Alla börjar vi någonstans

  Jag köpte Aleccis i juli 2012 - citat: "Men du klarade ju inte av henne!" och "man får inte en frisk häst som gjort det och det för de pengarna". Well, that's why jag tar mina jävla beslut på egen hand och skiter i vad andra tycker. Puss på er - vem skrattar nu då? ;)
   
  Jag köpte mig en hästapålle som jag inte klarade av, som dessutom var halt på veterinärbesiktningen och halt/ömfotad på provridningen. Ömheten försvann när hon blev skodd och jag red igång. Ganska snart (efter bara någon/ett par veckor) blev hon faktiskt halt och fick vila i en och en halv - två månader. Men sedan satte vi igång på riktigt. Det gick väl sådär, ärligt talat. Eller jag kunde rida på henne, men när vi provade att hoppa (jag satte upp två backar och la en sopborste på dem, på vägen bakom huset) så gick det sådär. Hon sprang och vi hade låååång bromssträcka. Så jag var i valet och kvalet om det var en bra idé att ta med henne på P&J eller inte där i april. Jag dubbelkollade med en kompis så att se så de var snälla ute i Sävsjö för det fanns ju ingen garanti att det var en bra idé (haha). De var snälla, sa hon. Och det håller jag med om. Jag gillar Sävsjö, de är bäst där ute! Snälla, noll prestige och jag rekommenderar alla som är osäkra på sig själv, sin häst, eller liknande på att börja sin karriär där ute.
   
  Vi åkte, och jag valde att hoppa 50 cm. Detta var alltså i april - NIO månader efter att jag köpt Aleccis. Vi hoppade 50 cm felfritt, men med ett litet lufthopp. Det gick förvånansvärt lugnt, men jag kände att det var precis "lagom högt!" som jag sa till min kompis när vi kom ut, haha. Jag trodde jag skulle dö till nästa klass som jag hade anmält till, nämligen 70 cm. Där fick vi ett stopp, och det gick betydligt fortare, haha. Och ja, på den vägen är det ;)
   
   

  Min och Aleccis första start. Jag köpte henne i juli 2012, detta är april 2013. 50 cm i Sävsjö RK. Alla börjar vi någonstans, och här började vi 😊 #beginner #showjumping #payamdjump #sävsjö #särk

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Feb 3, 2016 kl. 12:18 PST  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Vad har Aleccis gjort innan du köpte henne? Blev nyfiken när du skrev att någon ansåg att man inte får en frisk häst som gjort "det och det" för "dem" pengarna (kan ju betyda vad som helst ifs, haha). ;)

  2016-02-04 @ 10:09:47 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.