• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • A igår

  Dressyr tänkte jag, fruset var det. Men det var inte riktigt som jag tänkte mig. Fruset så vi inte har sönder något - check. Lite fluffigt, trevligt gräs som sviktar lite men som framför allt greppar - inte check. Det var hårt, lite för knöligt, lite för halt (fick inte fäste med varken broddar eller i gräset). Men vi försökte.
   
  Det gick väl sådär, ärligt talat. Det har ofta gått sådär nu för tiden. Hon är tittig, skyggar för saker, letar tamejfan efter saker att skygga för! Men försökte verkligen få något vettigt gjort. Tänkte att det är störst chans att få igenom galoppen då det är det vi faktiskt gör bäst. Rullade lite i galopp, förvänd och sedan vanlig. Eller nja, inte så "lite", utan det var helt enkelt det vi gjorde. Men min plan var ett kortare pass just på grund av underlaget. Hon fick ju stappla en del, om man säger så - inte så bra för kroppen. Fick helt okej respons på galoppen faktiskt, så tog lite trav efteråt för att bara rida henne till mig, ha henne hos mig, aa, ni fattar. Gick förvånansvärt bra det också efter galoppjobbet. Längde ut litegrann på tyglarna och började rida lätt för att låta henne sträcka ut halsen och trava av sig. Precis då, som att fan be om det, något "otäckt" i busken och iväg vi for. En liten bit. Gjorde en brutal halt och en ljudlig suck. Jaha, bara att försöka hitta tillbaka lite snabbt till där vi var, för hur kul är det att avsluta så? (I-G-E-N.) Hon har varit väldigt okoncentrerad den senaste tiden och lagt alldeles för mycket fokus (allt!) på vad som händer omkring oss. (HUR GJORDE ULLA HÅKANSSON?!) Aja, lite mer trav, och sen fick jag vara nöjd.
   
  Eller ja, jag är generellt nöjd ändå. För visst, det stör mig att hon är så spooky just nu, men å andra sidan var det faktiskt det bästa (minst sämsta...) dressyrpasset vi haft på ett tag. Vidare känner jag att jag har två alternativ; antingen ta tag i "dressyrproblemet" och lägga mycket tid, energi och ja, all fokus på det - eller så ger jag "kalla handen" och rider i hoppsadeln och "markarbetar" oss fram där jag förutsätter och antar att jag faktiskt har mindre krav, förväntningar och press. Senast så vet ni att jag valde första alternativet, men nu tänker jag ta det andra. Jag vill inte gräva ner mig/oss igen, utan vi tänker om och försöker göra det bästa av situationen. Det är jag faktiskt säker på att det är rätt väg att ta.
   
  Jag reder inte ut henne. That feeling </3
     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.