• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Var är snön och frysgraderna när man vill ha dem?

  Jao, dagen blev typ identisk som jag hade planerat. Hade kanske inte planerat att smälla i mig en påse chips och ckokladpudding (inte samtidigt), men jag har verkligen ingen som helst självdisciplin. Det är söt och onyttigt varje dag i detta hushåll. Stabilt osv.
   
  Åkte ut till Bråtåkra och hjälpte till att höja mm. Fick sedan fråga om jag kunde hjälpa till med en häst som hade bockat av sin ryttare som även blivit lite rädd. Inga problem! Hade ju ändå stövlarna och hjälmen i bilen som vanligt. Satt upp och red bort till framhoppningen direkt. Han bockade runt två varv och sedan var jag tvungen att sitta av och sadla om för sadeln hade åkt fram. Sadlade om och drog åt gjorde rejält. Hoppade fram två språng och sedan ropade de på mig. In på banan! Han tjurade lite ingången, resten sig bland annat ganska högt en gång men skärpte sig såpass att han iaf gick framåt efter det. Lite bråkig längs långsidan men med tydliga hjälper och beröm så var han snart helt ren från bock och bus. Vi gjorde nästan en felfri runda, förutom att han smet förbi sista hindret när jag tappade inramningen lite. Satt av och bytte ryttare. Lilla ryttaren vågade sig upp igen och gjorde en kanonrunda! <3 Då blir man glad! Så fick hon avsluta året med en bra runda och framför allt en bra känsla. De var så glada efteråt :')
   
  Fortsatte höja och hjälpte till att plocka in sen med. Därefter snyltade jag tårta på Maxi och åkte sedan ut till mina djur.
   
  Red Aleccis på ängen igen och njae, hon var inte så fantastisk som hon var i torsdags, men det kändes ändå bra. Och i slutet var hon nästan lika fin som hon var sist. Kul! Vi gjorde samma saker; böjda spår, byte av varv (det är SÅ nyttigt för mig och jag blir bättre och bättre på att ha koll på innerbogen och tajma hjälperna!) och övergångar. Nöjd med A och rätt nöjd med min egen insats också.
   
  Regnet kom när vi precis började skritta av, så när vi var tillbaka fixade jag i ordning lite inför tävlingen. Därefter hade regnet avtagit lite och jag tog ut Latoya på en renrakad promenad. Lite mer vuxet än den lek vi annars sysslat med nu. Jag kände att det behövdes, men det gick så bra så. Hon var pigg och taggad, men är ju inte på något vis svårhanterad eller nervig utan är bara "med" och ibland lite... där hon inte ska vara. Typ närgången, stannar inte exakt när jag stannar så hon knuffar mig (inte med flit), eller buffar (med flit...) om det går för sakta, föröker smygäta (...) lite på händerna osv. Kan ju berätta att när vi kom in på stigen i skogen så ligger det ett nedfallet träd bland rötterna på stigen. Sprang mot det och tyckte Latoya skulle hoppa. Jag hoppar, landar, vänder mig om och halvspringer bakåt men får ingen balans utan halkar på rötter och håller på att falla bakåt i varje steg jag tar. Och i andra ängen av det två och en halv meter långa grimskaftet så ser jag min häst en meter upp i luften och på väg rakt mot en nästan ramlande mig, HAHA. Så klantigt och typiskt oss. Safety first osv. Resten av rundan höll vi oss på marken och höll inte på att snubbla en endaste gång ;) Vi var ute på promenad i 40 minuter - det är den kortaste "hela" (dvs, inte gå en bit och vänta) runda som man kan ta, men tänkte kanske inte att den skulle ta riktigt så lång tid. Men jao, skönt för henne att komma ut lite.
   
  Innan jag red iväg med A så parkerade jag henne utanför mjölkrummet och spolade av henne. Hennes annars vita strumpor var mer brun-grå och svansen var jättesmutsig. Hon lär vara genomgeggig imorgon också, tyvärr. Nu, såhär dagen innan tävling, så vill jag definitivt ha minusgrader och snö så hästen håller sig lite ren!
   
  Filmade lite:
   

  Spolade av Aleccis strumpor, svans och ena lår innan ridningen idag, inför tävlingen i morgon. (Allt pekar dock på att jag måste göra om samma procedur igen innan vi åker i morgon... Gegga!) Tänkte bara dela med mig av hur vi jobbar. Bara att parkera hästen och göra sitt jobb. 👌😃 #drömhäst #ingafrågetecken #spola #skölj #tvätta #häst #svans #strumpa

  Ett filmklipp publicerat av Jessica Wilhelmsson (@jagheterjessica) Dec 10, 2016 kl. 6:39 PST  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.