• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Snudd på oväntat besök

  Latoyas första tur efter hennes vila avklarad. Det var jakt i skogen, så vi fick hålla oss på en äng = glad Toytoy. Jag hade stora planer om att vara konsekvent och noggrann, men det blev mest springa av sig, lyckas svänga innan vi krockade med stenmurar och fundera på hur fan hon lyckas sparka bakut med sjuka skruvar så att hon knappt håller sig på benen. Udda häst jao. Annars var hon bara precis som vanligt - på gott och ont, haha. Vi red runt i drygt en halvtimme bara. Börjar lugnt och fint. (:
   
  Sedan kom en kompis som jag inte träffat på fyra och ett halvt år(!!!) ner på besök efter att vi väldigt spontant kom in på samtalsämnet "rida" på fb igår. Så kul och sååå oväntat! Och jag är så himla glad att det blev av! Annars blir det ofta "det hade varit kul någon gång" och så går dagarna, och lika fort har man glömt bort det. Men detta tog vi tag i direkt och vi hade sjukt mycket att prata ikapp om, haha. Hon fick ta Pärla och så tog jag Aleccis. Sedan tog vi ett väldigt lugnt varv runt byn - för Pärlis skull. Aleccis är ju en väldigt känslig häst sett till energi, och snappar upp energier snabbt och här var bevis på detta men i motsatt riktning. Superlugn stämning och låååg energi = jättelugn och SKITFIN Aleccis. Vi tog lite trav och galopp också, och hon var tamejfan en dröm. Så jävla fin, lugn, balaserad, stadig och mjuk. Drömhäst :D
   
  Så alla hästarna fick komma ut på en tur och det är tamejtusan stimulans för min del. Alla hästar gillar att få känna sig behövda och använda <3
   
   
  Latoytoy efter sitt lilla motioneringspass. I morgon lasttränar vi lite igen och sen rids hon på nyår igen, och även nyårsdagen - men inget hårt eller ansträngande utan vi mjukstartar. Därefter rullar hon fem dagar i veckan från och med nästa vecka, och redan den veckan ska hon med och hoppa lågt för att komma igång så snart som möjligt.
   
  HAHA, det här var den enda bild jag hittade lite snabbt och smidigt (pga, eller jao, tack vare får jag väl säga, den ganska flitiga dokumentation jag sysslat med sedan många år tillbaka). Louse och Cinta och så Pärla är med på bilden. Från 22 april 2012. Well, det var ett tag sedan.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.