• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Salta först

  Jag köpte ju vinterbil för ett par månader sedan. Är sjukt jävla nöjd med den. 2800+skatt=4000 och allt fungerar. Inte illa pinkat för en gammal ungdomskörd volvo med tjugotvå år på nacken och trettiosjutusen mil på mätaren. Inte direkt rostig heller, och inte i jättedåligt skick. NÖJD. Den var besiktigad mars ut, dvs nästan hela vintern. En rejäl fördel för något som ska agera vinterbil B-)
   
  Men som sagt så fungerar ALLT, den är inte rostig, har splitter nya däck osv. Skruttig, men inte i jättedåligt skick. Så vi spekulerade i om vi skulle kasta in den på besiktning "bara för att". Det är tidigt på besiktningsperioden nu nämligen. Vore såå skönt om den gick igenom. (Men den ångesten om den inte gör det... = körförbud två månader efter första bes. Inte bra, inte bra. Slöseri rent ut sagt.) Så det var en chansning. Spontanbokade en tid och åkte in. Eller nja, vi tog vändan förbi Biltema och skulle byta en lampa innan, men så var det kabelbrott så det hjälpte inte och tiden gick så var bara att åka ändå.
   
  Tuffar igenom med tvåor på lampan och höga avgasvärden. Bytte tänddelar, fixade kablarna till lampan, tankade etanol och voalá efter en lite nervös väntan så gick han igenom på ombesiktningen typ två timmar senare. HAPPY FACE. Nu går den här älskade biljäveln till sista mars 2018! Det innebär att det finns lite värde i den helt plötsligt.
   
  Det finns få saker jag verkligen tycker så jävligt illa om som att besiktiga bilen. De där jävla snacken om säkerhet och blablabla bekommer mig inte för ett ögonblick. Du dör i 200 knyck oavsett om bilen är godkänd i en jävla besiktning eller inte, och detsamma gäller om bilen är två eller tjugotvå år gammla, rosthög, plasthög eller antik i renaste trä. Dessutom så klarar jag inte av att de klagar och klankar ner på mina bilar (eftersom de i mina ögon är perfekta preciiis som de är *blinkblinkblink med långa ögonfransar*) och då blir jag bara arg. Flera gånger har det slutat med att jag säger fula saker, blir skitarg och går ut. Mvh bästa kunden de kan tänka sig <333 Hade det gått att muta dem, så hade jag gjort det. Har jag sagt att jag har problem med mitt temperament? Hmm...
   
  Gissa vem som blir rejält avundsjuk när man läser att småglin har fått igenom sina bilar med kapade fjädrar bara de sitter fast med slangklämmor. Meeen. Jag fick spansk flagg en gång pga det, haha. Älskade finbilen fick spansk. Hade den gången som tur var riktiga sänkfjädrar i skjulet hemma så vi bytte dagen efter. Men man har ju inte hur många sådana på lager som helst, och ärligt talat så blir bilen för hög med sänkfjädrar. Den ska ner, ner på backen. Böttsänkt. Kapat är det som geeeer. Eller coilovers, men problemet där blir att jag hellre lägger de pengarna på träning så japp, det blev inte så mycket av det.
   
  När de lyfter i karossen så släpper/lossnar fjädrarna fram så de hänger löst, dvs anmärkning; "fjäder för kort: kan komma ur sitt läge" och det kan bli """"FARLIGT"""". Dvs flyger du med bilen så KAN det vara farligt (haha). Men genom att då sätta fast fjädrarna med slangklämmor så sitter de på plats och riskerar inte att komma ur sitt läge. Alla moralkärringar (OCH GUBBAR) får tycka vad de vill, men vill jag åka med kapat så är det väl upp till mig. Slutsats: det beror på var du bor, "vem du får" och om du har ett jävla flyt för att få igenom en bil med kapade fjädrar. Men inte på det småländska höglandet, minsann... Hmpf.
   
  Varföööör kan jag aldig hålla mig till saken?! Det jag skulle säga var bara att vinterbilen gick igenom besiktningshelvetet idag och jag är gladast i världen. :D
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.