• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Planer

  Lördag, vilket för min del innebär tidig uppstigning för idag vankas nämligen löshoppning. Men först ut är Aleccis och vi ger det som sagt ett försök att inta dressyrängen för fortsatt läxträning. Därefter packar vi in Latoyahästen och ser vad hon tycker om att få springa och hoppa lite på egen hand. Nåväl, egen hand men med vägledning är väl närmare sanning.
   
  Så snabbt som möjligt efter detta tuffar den nybesiktiga vinterbilen till västkusten och jag ser fram emot en helg i storstaden. Inte egentligen storstaden, för den lockar inte direkt, men de som finns där lockar betydligt mer. Det är planen!
   
  Nästa vecka ser sedan ut som denna gjort; A hoppar en dag, tränar dressyr/"grundridning" en dag och sen försöker jag underhålla det vi lärt oss så bra jag kan resterande dagar. Släng in jogg-ish på raka spår där emellan och sedan siktar vi på att vara redo för en sista tävling innan året är slut. Därefter kommer jag inte hoppa A på några veckor, men tror vi kör på med den andra träningen tills vidare.
   
  Jag tänker litegrann på det där med träning och vila, som ju minst sagt varit i hetluften lite. Men nej, jag står kvar vid min känsla om denna vinterns upplägg; vila från (hopp)träning, men inte från motion. Det vi gör på träningen på marken (dressyr/grundridning) är att rida på 20 metersvolter där jag primärt ska hitta tajmingen mellan hjälperna. Svårighet; typ minus på ansträngade- och svårighetsskalan. Vi har lagt väääldigt mycket tid på fram- och bakdelsvändningar dessutom. Svettigt? Bara för min hjärna, inte för hästen. Nu har vi även börjat med att rida lite öppna. Det tar sig ändå, sakta men säkert. Men jaaaa, det är skitjobbigt att vara så kass på detta efter ändå väldigt många timmar i sadeln under mina levnadsår. Det är så himla svårt att "lära om".
   
  Målet är att jag ska kunna rida A i en uppvisningsdressyrform (dvs krökt nacke, svank och hela den biten) för att kunna klättra i fälttävlan. Men utan att dra hästis i munnen. Sen vadderar vi sittbenen och vinklar om bäckenet lite extra på våra andra pass, för att väga upp och förhoppningsvis kombinera detta en vacker dag.
   
  Jag är jättenöjd med den träning vi gör idag, och jag känner att det kommer hjälpa dels mig, men även Aleccis för att inte säga OSS tillsammans. Sedan är hela poängen att långsiktigt plocka det jag tror på - men som jag nämnt förr så är det ju så vi alla gör när vi kämpar på på egen hand. Var och en är ju salig på sin tro (filosofi) - stämmer sannolikt även i denna värld. Kanske kan be om lite film nästa träning? :)
   
  Äsch, vi alla gör ju vårt bästa. Jag glömmer ibland bort att jag gör det. Men hade jag fått önska så hade alla mina hästar gått som Pedro Torres hästar och jag själv ridit som den människan. Det är fan starquality for real och hållbar ridning på marken. Hästar som bär ryttaren, arbetar med sin kropp och ba, wow. Men jao, som hoppryttare är det ju inte riktigt den vägen som visat sig vara "rätt väg" om man ska hoppa högt, snabbt och vinna i den här grenen.
   
  Bildresultat för pedro torres    Bildresultat för pedro torres
  Aktiverad buk, vinklat bäcken, vinklade haser, sträckt överlinje, rak och icke-fixerad hals, (inga landsmärken så långt ögat kan nå), nacken som högsta punkt, och en svans som är bevittnar på att hästen använder sin kropp korrekt och där ryggen är "lyft". Aktiverad ("kort") muskel på ena sidan kroppen innebär sträckt ("lång") muskel på andra sidan kroppen; mage/rygg, biceps/triceps för att bara nämna två. Hästen gör som DU gör = att svanka borde vara straffbart ;)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.