• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mat, jul, jul, mat och ännu mer mat

  Dagen före julafton, dvs i fredags, så ville min lillasyster Becka och vår systers bonusbarn Felicia rida. Fine, för min del, hehe. Aleccis tränade dagen innan så hon kunde gått och väl få ett litet longeringspass bara, och så fick Pärlis följa med ut. Latoya lekte vi med, och filmade den film som är i förra inlägget.
   
  Ingen vill frivilligt rida Aleccis när det finns andra att välja på, vilket är obefogat för Aleccis är väldigt, väldigt snäll. Men Felicia klagade inte när hon blev tilldelad Aleccis (bc Becka: "jag vill ha Pärla!"), så då fick det bli så då. Felicia är tio år gammal, har ridit lite till och från men aldrig så mycket att hon blivit koordinerad på ryggen, så hon är fortfarande nybörjare. Safety-snöre på A så skulle inget kunna hända.
   
   
   
   
   
  Det var lite kul för jag hade ett hål längre läder än vad som är mina hoppläder så de kändes ändå inte skitkorta. Men jag längde tre hål till Felicia. Dvs tio år, haha. De var ändå för korta så fick länge lite till. Det är då jag känner mig väldigt lång, eller inte, hahaha. Felicia ville för övrigt bara skritta och trava, så det var planen. Men missuppfattningar betyder galopp, så det blev lite galopp också. Dock lugnt och fint, så var inga konstigheter. (:
   
   
  Becka ville också prova A (på snöre). Gick också bra, såklart. Är ju världens bästa häst - vad kan gå fel?
   
  Julafton innebar rätt kravlöst i skogen och byn och sedan två hushåll (+två snabbesök) á la julfirande.
   
   
   
  Juldagen innebar ridning igen och sedan mer julfirande i ytterligare ett hushåll. På annandagen köpte jag GoPro'n och red givetvis A, därefter skulle vi till ytterligare ett hushåll men nu fick det vara slut på julmat, haha. Vanlig mat stod på bordet, skönt det! Vidare till ett annat hushåll för julgröt direkt efter.
   
  Vi har alltså ätit helt sjukt jävla mycket och inte bara mycket i mängd utan även antal gånger. Så nu är matsäcken extra uttöjd och jag blir hungrig hela tiden. Direkt efter att vi har ätit så är jag hungrig igen, haha. Bra osv.
   
  Igår åkte jag till storbyn och mina goda vän Emilia som jag inte träffat på ett tag. Men först red jag, såklart. Sedan var det full fart till Jönköping och gissa tre gånger vad vi började med? ;) ÄTA såklart, HAHA. Åt på Jensens och var inte särskild nöjd faktiskt. De har fan tappat det, där borta. Synd. Är ju mitt favoställe... Sedan finkammade vi Charlies, men jag köpte ändå bara en pälsglans (som inte ens var på rea), därefter gjorde vi stan och gick i mycket affärer. Blev sedan godissugna och bestämde oss för att gå på bio senare. Nu var klockan alltså 14/15-ish. Filmen vi ville se började 21.15(!). Jao, vi hade ju inte direkt tidspress. Gick förhållandevis noga igenom affär efter affär, men hade inte tänkt köpa något. Förutom en ny plånbok/korthållare. Men jag vill ha en exakt likadan som jag har - så här lät vår konversation;
   
  Emilia: de har nog sådana där inne! *pekar*
  Jag: det måste vara en sådan här.
  E: ja men det har de nog där inne.
  J: den ska vara exakt såhår; inga jävla fack i.
  E det har de nog där inne
  J: och den får inte vara tjockare...
  E (för femtioelfte gången) : det har de nog där inne
  J: ... och så måste stå VOLVO över hela.
  E: det har de nog inte där inne.
  HAHAHA. Det fanns en smal, utan fack, väldigt lik min gamla. Men det stod inte VOLVO på... Fick nöja mig ändå. RIP halva min värdighet. ;'( hehe
   
  Sedan kom vi på att vi var hungriga(!) på kvällsmat, så vi bröölade biltemakööörv över halva stan och tog Biltema på vägen till a6. Fan vad jag älskar fransk hotdog med masssor av vitlökssås. Det var fan nästan till och med bättre än Jensens... (och mycket billigare)
   
  Tog oss därefter igenom Hööks, och därefter a6. Nu började vi faktiskt gnälla lite på rätt onda ben/fötter. Beslöt oss för att gå där så länge vi kunde (pga tid att döda) och därefter köpa typ en te eller något på ett café och sitt där och vila/vänta in den sista tiden. Sagt och gjort; med en och en halv timme kvar till bion, så intog vi ett närliggande café. Det var sååå skönt att få sitta ner ett tag. Vidare till bion - och mer att äta. Popcorn, chips, godis, läsk. Man måste ju tänka på figuren!
   
  Filmen vi såg var komedin "Why him" som faktiskt var över förväntan. Jag skrattade till och med högt ett par gånger - den ni! Rätt bra betyg alltså, från någon som annars möjligtvis bara drar på munnen om det är något kul på duken. Sedan sa vi hejdå och jag var hemma till midnatt.
   
   
  Idag har jag ridit Aleccis och därefter Sacke. I morgon går Latoya igen! Det känns som hon kommer vara glad. Jag har taktiskt inte lekt med henne på några dagar nu för att förhoppningsvis ha lagrat lite energi så hon är extra busig också. Finns inget så underbart som glada, busande hästar :D *hearteyes*


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.