• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mars 2016

  Mars började med att jag påbörjat en spännande tanke att köpa en häst osedd. Importera den, till och med. Jag svarade på en annons skriven på engelska och mina första frågor i mailet jag skickade var hur hög hästen var, och om den fanns i Sverige. Svaret jag fick; 160 cm, och att hon fanns i... Estland(!). Sedan kom det som fick mig att tveka, haha, nämligen; "but there is no problem". Well, det är väl då man börjar dra öronen åt sig. Men å andra sidan kan man inte bara tro illa om folk jämt, och jag är en godtrogen optimist. Så vi hade fortsatt kontakt och efter ha fått veta vad fraktkostnaden blev plus en veterinärbesiktning så började det bli allvar. Så häftigt!
   
   
  Egentligen var det inget spektakulärt i den annonsen, men hon var i min budget och... ja, det är lite så jag jobbar, haha. Resten är oviktigt ;) Man tycker ändå alltid om de djur man har i sin närhet <3
   
  Jag ställde klockan den där hoppträningstisdagen när anmälan till Gina Tricot Grand Prix-tävlingarna i Borås och alarmet ringde medan jag gjorde i ordning A inför träningen. Det var med rätt stressat inre som jag anmälde oss och kunde snart andas ut då vi hann med och blev till och med ordinarie startande i samtliga klasser. Puh! Där var min plan spikad! (Detta var förvisso i februari, men meetinget var i mars så därför får det gå under "mars".)
   
   
   
   
   
   
  Det gick skitbra i Borås! Aleccis var fin i alla starter och vi hade det jättebra på anläggingen! Jag är övertygad om att vi dessutom hamnade i det bästa stallet. Det var det minsta, och såå himla mysigt. Alltid lugnt och trevlig stämning. Utöver tävlingarna och Aleccis, så träffade jag även två nya kompisar från Borås, tack vare en grupp på fb. Har kontakt med båda och träffat dem ett par gånger sedan dess. :')
  Resultaten var såhär: mån: 110 cm 0+0 fel vinst, 120 cm 8+4=12 fel (totalfel), tis: 110 cm 0+4 fel, snabbast. 120 cm 4 fel. Ons final 115 cm: 0+4 fel, snabbast men första utanför placering. Bra känsla rakt igenom men lite ryttarmissar.
   
   
   
  Borås är det största och bästa vi gjorde tävlingsmässigt detta år, och ett minne för livet.
   
  Vad nästan ingen visste var att Lillis var såld. Det var bestämt ett tag tidigare, men jag sa att de inte fick hämta honom förrän efter detta meeting. Jag behövde ju honom som sällskap till Pärla medan jag och Aleccis var på tävling. Dagen efter vi kom hem så kom de nya ägarna och hämtade Lillis. :( Tomt, men inget annat än helt och hållet jätterätt. Han bor utanför stan åt ett annat håll, så det är nära. Och trots att jag blivit erbjuden att hälsa på, så har jag faktiskt bara träffat honom två gånger sedan han åkte. Ledsamt, men sant. Jag "vågar" inte störa, faktiskt. Vill inte vara en jobbig fd. ägare. Så har stalkat lite mer på internet istället. :) (LILLIS! :'''''( saknar honom skitmycket emellanåt...)
   
   
  Första bilden på Lillis hos hans nya familj.
   
  Nya hästen besiktigades snart därefter, långt bort i ett främmande land, haha. Visste inte riktigt vad jag skulle tro om besiktningen, men att göra en besiktning var såklart en självklarhet. I mitten på månaden skickade vi köpekontrakt oss emellan och även pengarna. Sedan började en låååång väntan. Jag var hästägare - i alla fall i teorin.
   
   
   
  Jag red vidare med A på släptåg, och det var så härligt för efter ett tag så var det som att vi inte hade med P. A var 100% hos mig. I början när P var med på släptåg, så ville hon ha koll på att hon följde med så då la hon lite fokus bakåt också och inte bara på mig.
   
   
  Vårvädret började hälsa på = täckesfritt och lyckliga djur!
   
  Sedan tävlade vi i Värnamo igen! Var lite för snabb över sista i 110 så rev det, men var snabbast igen. Sedan gjorde vi vår första och enda felfria 120 (på tävling) hittills! 0 fel i 120 och det räckte även till en placering. HAPPY FACE.
   
   
  Hoppträningarna hade tydligen ett uppehåll, men hoppade efterlängtat igång igen.
   
   
  Jag väntade vidare på leverans av unghäst.
   
   
  Det blev Göteborg Horse Show-dags med kompishäng! Vi hade det awesome :D
   
   
  Penelope Leprevost gjorde även bort sig rejält sista dagen... Något som hon inte lär glömma i första taget. Värt att dra upp igen, känner jag. (...hehe. skitskaskitha)
   
   
  I slutet av månaden hade det gått en månad sedan det allra, allra första mailet på hästen skickades. Jag hade även fått ett preliminärt datum för leverans och ja, så sakteligen började det dra ihop sig..!
   
  Försökte dressyra med A. Gick sisådär.
   
   
  Som vanligt hade vi med Pärl i bakgrunden, hehe.
   
   
   
  Hon förstod grejen med förvänd galopp under vintern och blev väldigt trygg i denna under våren, så vi tränade en hel del styrka under våra pass.
   
   
  Dressyrade lite till månadens sista dag. Och fick det slutgiltiga datumet för hästleverans. Äntligen!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.