• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Maj 2016

  Jag hade så ont i mina axlar att jag inte ens kunde sova, och om jag somnade så vaknade jag av smärta. Inflammation i muskelfäste och leder. </3 Gick till sjukgymnast som sa tre saker; "det kommer försvinna", "du kan hålla igång som vanligt" och "här är några övningar". Eftersom hon sa nummer ett och två, så sket jag i nummer tre. Käkade smärtstillande som att det var min enda föda. Ansvarsfullt osv.
   
  Sommarpälsen var nästan klar - efterlängtat!
   
   
  Lasttränade Latoya inför framtida äventyr och red med Ida som red Pärla. Hon gick alltså fortfarande någorlunda regelbundet. Åkte lite på en kompis unghäst.
   
   
  Latyoas andra hoppträning. Hon var lite av en röv. Rätt mycket röv faktiskt, hahaha. Det-är-kul-med-unghäst-det-är-kul-med-unghäst...
   
   
   
  Även A hopptränade. Hon var inte en röv.
   
   
  Silv-hen-bjälke-tjafset började xD HAHAHA, herregud. Aw, finns det någon gulligare? :')
   
  Kompis provåkte Latoyahästen. Gick finemang såklart, vad annars :D
   
   
  Bästis-A var i Bankeryd och kom tvåa i 100 och vann 110. <3 Red ihop 0+4 fel i 110 och 8 fel i 115 dagen efter.
   
   
  Blev pissed på ostmisshandlare:
  "Osten behöver ingen motivering. Hur kan man inte begripa hur man hyvlar en ostjävel?! Hahaha, okej att medelålders är inkompetenta i internets magiska värld och att föräldrar borde ta ansvar (lika mycket efter som före en planerad förökning) - men är inte osten det viktigaste här i världen? Att inte ha något bedömningsseende är oroväckande redan i trafiken, men på osten... Den kära, kära osten. Logiken att snurra på osten och hyvla lika mycket från alla håll - hur får man in denna viktiga samhällsinformation i skolan?"
   
   
  Jag och Ida hoppade med Latoya och Pärla... och jag var rejält nära att åka av. Men det gick ju bra, hahaha. Det dök upp färgglada cyklister på vägen som L reagerade på. (;
   
   
   
   
  Pärlas sista någorlunda "riktiga" hoppning. Numera är det hoppförbud som gäller för tantis.
   
  Jag konstaterade att det inte är särskilt svårt att lista ut att den här hästen kan springa fort. Kolla in dessa lår!
   
   
  Jag fick hoppa Emmas Nicke! :D Det var jättekul! Han var väldigt, väldigt lydig, och inte så som jag missuppfattat honom (lite åt det långsamma hållet typ).
   
   
  Jag och syster var på kösläpp för att kolla in konstiga stadsbor och äta gratis bullar. Rimligt.
   
  Tävlade i Bratteborg med Aleccis och hade stolpe ut, men två jämna trevliga rundor i övrigt. Åkte själv. Ett ner i både 110 och 115.
   
  Latoyahästen hoppades för tredje gången och nu var hon inte en röv längre, hehe. Hon var piggelin och mycket bättre, men rätt ojämn i bjudningen; full jävla gas eller skittrög. Men vafan, hellre så'n! Hon är helt otittig på hinder, men hoppar med lite speciell teknik när det är läskigt, hehe.
   
   
  Hoppade även A och började tvivla på mig själv. Det gick inte direkt skitdåligt, men att sitta och känna att man inte ser distanserna och bara förstör. Blä, det suger.
   
  Åkte låtsas-western på Pärlahästen.
   
   
  Latoya gjorde sitt dittills bästa pass. Aleccis dressyr kändes inte heller skitbra. Däremot så hoppades hon lite på gårdsplanen inför årsdebuten på fälttävlansbanan.
   
   
  Djuren fick ny hage. Glada djur.
   
   
  Vi åkte till Kinda och red H90 på 62,3 + 0 + 0 = 62,3 straff.
   
  Viktigt att alltid rulla sig på den dammigaste platsen...
   
   
  Hittade en ko utanför hagen, så stannade Mjölkis och stoppade in kossan i hagen igen. Ringde och meddelande bonden.
   
   
  Bildresultat för employee of the year
  (Sa den ödmjukt, haha)
   
  Mina bruna var (är) "lika men ändå så olika".
   
   
  Min svacka gick mig inte bara på nerverna utan även på hjärnan. (Och jag skulle bara veta att det inte skulle vänta på hela året. Yeey.)
  Kollade sadeln på A igen. Satt fortsatt bra. Gött, gött. Gillar ju min sadel.
   
  Latoya gjorde P&J-debut och hoppade 60+80 cm, båda felfria. Dessutom gjorde hon "konster", som hon inte har lärt sig, före start:
   
   
  Hopptränade med A igen och vad jag än gjorde, hur jag än gjorde det, och oavsett om tränarn stod på marken eller inte - så fungerade det inte. Ingenting verkade fungera. Det sög. Jag sög. Vi sög. Men mest sög jag.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.