• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lillis öron

  Igår så fick A vila lite efter tävlingen. Egentligen så hade jag tänkt att longera henne lite på ängen, men det var inte tillräckligt fruset så vi hade bara haft sönder den. Därför fick det bli helvila istället. Latoyahästen ville leka, så vi körde lite följa-john typ. Pärl gör det Pärl gör bäst <3
   
  Jag gjorde nytta även om hästarna tog det lugnt; tömde lösdriften och fyllde på med nytt strö. Alltid lika skönt att ha det avklarat! Det är inget roligt arbete, men måste ändå göras regelbundet. Framförallt nu när Latoya är med i bilden... Det blir ju lite mer arbete så att säga när hon häller ut mängder med vatten dagligen.
   
  På tal om Latoyahästen och vatten; jag hade fått tre äpplen till hästarna idag. La dem i fönstret när jag tog ut och skulle göra i ordning A. Men A såg dem och tog sitt, så då skulle jag ge de andra sina också. (Det får ju inte vara orättvist, hehe.) Precis när jag går in till dem så håller L på att dricka. När hon är klar ser hon mig och äpplet, och blir närgången och vill såå gärna ha äpplet. Jag ser ju lång väg att hon inte svalt den sista klunken, hahaha. Så säger skrattandes att hon ska svälja först och så flyttar jag på mig för att inte bli blöt. Hon är så fokuserad på äpplet att hon uppenbarligen inte kan svälja samtidigt, och efter ett tag så tänkte jag att hon kanske inte ens hade något vatten i munnen? Hur länge kan hon hålla det liksom. Men samtidigt var läpparna slutna på ett lite lätt sammanbitet vis. Jag sträcker till slut fram äpplet - och då forsar det ut vatten. HAHA, den här hästen alltså! Dör lite.
   
  Red därefter Aleccis i skogen, byn, och på andra sidan vägen; skogsgrusväg, stig, skogsgrusväg, grusväg, asfalt, grusväg, träbro, asfalt, grusväg - på raka spår, drygt en timme. Lite alldaglig motion/jogg-style. Hon var glad och trevlig.
   
  I morgon är det "dagen D". Kameran skall placeras i Ebbas händer och jag ser fram emot "the challenge". Jao, jag är oväntat positiv faktiskt. Får se hur länge den känslan håller i sig, hehe. Så invänta film från morgondagen!
   
  "Don't copy the people rou ride against. You have to do better." - George Morris


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.