• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Juni 2016

  Latoyahästen åkte till hemmaklubben och hoppade. Hoppade tydligen både osynliga och fullt synliga hinder.
   
   
   
   
   
  Smileygubbarna fick pryda skallen eftersom jag lyckades glömma hjämen hemma, haha. Hur jag gör hemma har ingen med att göra, men på anläggningen får man givetvis inte rida utan hjälm. Vi bestämde som så att vi kör på, men skulle någon komma (ffa barn) så skulle vi vara klara och avsluta. Som tur var så kom det inga ungar, så vi kunde fullfölja passet. Jag lär inte glömma hjälmen fler gånger när vi ska åka iväg ;)
   
  Aleccis tävlade i Norrahammar-Taberg och vi hade väl inte vår bästa dag där, men såhär i efterhand var den inte genomdålig heller. 5 fel i första, och uteslutna i 115, fast vi kunde hoppa hela rundan. Vi blev uteslutna för att vi fick ett stopp och några nedslag.
   
   
  Provade att fota lite med manuella inställningar på kameran.
   
   
   
  Latoya var i Sävsjö på sin andra P&J. Hoppade denna gång 70+80 cm och var felfri i båda starterna.
   
   
  Det dök upp en tanke, en liten lösning, på mitt stora problem. Detta inlägg borde jag påminna mig själv att läsa varje gång jag fastnar i träsket när det inte verkar finnas någon avsprångspunkt och det enda jag gör är att måtta och måtta.
   
  Vi åkte till Lenhovda! Hoppade 110 och 120. A bröt ut i kombinationen i omhoppningen (vilket jag aldrig tror ha hänt innan). Men utöver det så flöt det på bra och började äntligen kännas lite bättre igen! 0+7 fel. I 120 gjorde jag en stor ryttarmiss; bedömde det som långt mellan 4-5, så gasade för att räcka fram, men med facit i hand hade det aldrig behövts. En volt och resten kändes SKITBRA. 4 fel.
   
   
  Nästa hoppträning, två veckor senare, fanns det hopp igen och det började kännas bättre. Latoya reds på som vanligt.
   
   
  Började smyga upp hindren lite mer när jag hoppade Latoyahästen.
   
   
  Aleccis tävlade på hemmaplan - på gräsbanan. Hon var magiskt jävla jätteskitfin på marken. Jag hade verklgien hittat en ridning som satte tryck men även balans i henne. Hon har aldrig känts så bra på marken! På framhoppningen slog vi rekord i bra språng. Jag blev skickad till månen över hindren. Har aldrig känt så klockrena språng från denna häst! Var lyrisk över hur fin hon var. Men på banan, på gräset, är hon försiktig känner sig inte helt trygg. Vi kom inte runt starterna på första dagen, men andra dagens 120 var mycket bättre och vi fick hoppa allt utom sista kombinationen för då hade vi rivit för mycket plus ett stopp vilket blev uteslutning pga för mycket hinderfel.
   
   
  Latoya åkga på P&J på nytt ställe, nämligen Forserum, och debuterade även 90, utöver en runda i 80 cm. Två till felfria rundor att lägga till samligen.
   
   
  Jag började hoppa Sacke regelbundet och bokade inte vår första P&J. Även Aleccis fick följa med på samma P&J. 4 fel i 110, 12 fel i 120 med Aleccis, 4 fel i 70 och 4 fel i 80 med Sacke.
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.