• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inte det bästa vi gjort

  Träning idag då, detta är vad som är primärt:
   
  MIN JÄVLA VÄNSTERHAND SOM JAG TYDLIGEN INTE STYR MED NÅGON EGEN JÄVLA VILJA UTAN SOM GÅR PÅ NÅGON FUCKING AUTOPILOT OCH "DÖDAR" (citat K) HÄSTEN. (<- befogat med versaler pga trött som fan på min äckliga jävla opåverkbara vänsterhand. :))))
   
  Min vänsterhand håller i tygeln och gör ofta för mycket, när den inte ska göra något alls. (Dvs mer innerskänkel än smygtagande i innertygeln är en av läxorna.) Denna fungerar således bättre som ytterhand. Högerhanden "vågar"/vill(?)/kan tydligen inte hitta något stöd alls emellanåt och blir då yvig och "letande" på helt fel sätt. Jobbigt. Överlag är skänklarna dåliga. Dåliga på det vis att de inte gör sitt jobb... Detta kommer bergis från att jag länge varit sååå himla försiktig (kortsiktig lösning, men rent felaktigt långsiktigt) för att jag vill att hon ska vara lugn. Nu har jag askassa skänklar som helst bara vill hänga i fred. Obviously. Jag har ju också ridit med lite handbroms mest hela tiden under mina och Aleccis år, så det är inte konstigt att hon inte svarar med power när vi numera frågar efter mer engagemang.
   
  Vad som däremot är bra är att vi faktiskt blivit mycket bättre än i somras när vi började träna för K. Men så är det ju det klassiska; ju bättre det går ju mer förväntar man sig och därför känns det inte alltid super.
   
  Jag är inte missnöjd, men vi har haft bättre pass också. Jag måste jobba på att "släppa" (snarare lätta, men vi pratar släppa för att min hjärna ska komma till handling. Hand-ling, lol.) vänstertygeln till att börja med, och våga hitta ett stöd med högerhanden. I andra varvet har vi andra problem, men där fungerar ytter- och innertygeln i alla fall någorlunda.
   
  (Plus att jag är världens jobbigaste elev: "jag vill inte göra så för hon kan få ont, jag vägrar för det kanske gör ont på henne, nej jag tänker inte göra så för det känns som hon får ont" HAHA, hela tiden. Vill ju bara henne väl. <3 Mvh började gråta på ridskolan när ridläraren sa att jag skulle använda spöt på hästen. (Källa: mor))
   
  Ont är inte bra. Ont i munnen, ont i ryggen, ont i kroppen. Jag är så rädd för ont! PS. hon får inte ont. Vi tränar henne inte ont. Men K vill att jag ska stretcha A och jag vågar inte för A kanske får ont? Hahaha. Rimligt osv.


  Kommentarer
  Matilda

  Vem tränar du för? :)

  Svar: Maila mig på omtalig@gmail.com :)
  vinna.blogg.se

  2016-12-23 @ 06:25:38


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.