• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • I fell in love

  Nästa sommar så ska jag uppdatera transporten och mitt absoluta krav är att jag ska ha en transportjävel som är typad för två jävla hästar, haha. Jag är så irriterad över dessa jävla nedtypade as som ligger ute nu. Stora jävlar, men så orkar svensson inte skaffa ordentligt körkort så då äventyras säkerheten genom svagare draghandske men även med en storlek mindre fälgar och vips, så får du inte dra två hästar, men kan glatt stoppa in din häst så den kan åka i en svit. ;) Men vänta nu här va, jajusteja, den åker fortfarande smalt så vad ska man då med storleken till? Haha, nejdå, det är inte så illa som det låtar. Men lite grämer det mig med de träliga siffrorna när man kollar runt på begagnatmarknaden. Det drar iväg duktigt så fort jag hittar något som jag vill ha. Hejhej livet som fattiglapp! ":D"
   
  Men så var det ju Elmia HS nyligen och där stod min fucking drööööm! Kolla här:
   
   
   
  Okej, jag kommer inte undan genom att ljuga. För det första FÄRGEN. Detta är min favofärg all over. (Det var just på grund av att mina glasögon har just denna blå färg som jag valde dem, for your information) och så springer jag på denna. Skjut mig för fan. Snacka om ha-begär..! Nummer två är att om vi snackar hästtransporter ur den rent estetiska synvinkeln så är fd Boj numera Forzab de absolut snyggaste transporterna i min mening (nu har visso detta exemplar lite bredare tak framtill, men ändå). Vi snackar alltså full pott så långt. För det tredje. Nedan är min kärleksbil. Lägg nu ihop 1+1+1 och det blir ett fylligt jävla hjärta.
   
   
  Nu till den lilla detalj som sätter käppar i hjulet. Priset på skönheten där uppe: Etthundrasjuttioniotusen. Och eftersom jag äter upp sex-sjutusen (på riktigt) varje månad så är det ingen raketforskning direkt att det inte riktigt är den budget jag har tänkt mig, hahaha. Livet som fattig ryttare </3


  Kommentarer
  Johanna

  Det funkar utmärkt att typa upp transporterna också. Kostar inte allt för mycket och plötsligt har man någon nytta av sin enorma transport. Kan bara hålla med om att det är ett skämt, om nu Svensson inte vill ta BE/B96 så får väl transporterna utformas efter det. Frågar du mig kan dock nämnde Svensson behöva utöka sitt körkort så man slipper skämmas å dennes vägnar när transporten ska köras (främst bakåt).
  Nu kom jag från ämnet men om du tittar på begagnat kolla över möjligheten att typa upp det gör att det blir billigare än att köpa nytt iaf!

  Svar: I teorin ja, men jag vägrar köpa något som ska typas upp. :P Det är mycket bökigare att typa upp (få tag i intyg som bevisar att transporten tål högre vikt osv) än att typa ned ("försämra" den så att den inte får lasta lika mycket), och är mycket dyrare. Dessutom så kan det vara skitsvårt att typa om transporter efter -05. Vissa säljs med fasta vikter, som inte går att ändra i efterhand. Läste något om att det hade med EU-regler att göra? :S Det smidigaste är helt klart att köpa en jävel som uppfyller ens krav. (;
  vinna.blogg.se

  2016-12-02 @ 00:57:28 | URL: http://teambockaberg.blogg.se
  Mia

  Äter upp 6-7 tusen/mån?!? Du har skrivit fel hoppas jag.....;-)

  Svar: Nej, vi är två pers i hushållet och lagar i stort sett aldrig mat hemma. Jag betalar maten och vi äter upp 6-7000 kr varje månad. :)
  vinna.blogg.se

  2016-12-02 @ 08:17:15 | URL: http://nouw.com/westyarnhillside
  Johanna

  Det stämmer säkert! Vet bara att vi typade upp vår och det gick smidigt. Iofs så gick det väl bara att välja på befintliga typ 1400 (alltså det gick knappt att lasta en storhäst!) eller typa upp och få den till 2000. Men jag kan hålla med dig, problemet blir bara en ännu snävare marknad att leta på ;)

  Svar: Vad har ni för någon transport? Nyare än 2005? :)
  vinna.blogg.se

  2016-12-02 @ 12:19:52
  Mia

  Wow, ja då vet du vart "sparpengarna" till den kommande transporten finns ;-)

  Svar: Det går med andra ord inte direkt jättebra i den frågan, hahaha.
  vinna.blogg.se

  2016-12-02 @ 17:10:51


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.