• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Helt underbar!

  Dagens träning blev inställd på grund av sjukdom, så jag fick klara mig på egen hand. Men jag tror nästan att dagens pass var lika givande som en träning, eller inte lika givande kanske, men vi kom en jävla bit själva.
   
  Aleccis har ju inte gått superbra kanske denna vecka; fullt ös medvetslös både måndag och onsdag, och så hoppning i tisdags som ändå gick rätt bra, och hon var inte "ovanligt" oriden, utan bara som vanligt. Sedan är ju "som vanligt" inte så jävla välriden direkt, hehe. Men idag! GULDHÄST!
   
  Red ner till en vildsvinsdrabbad äng och hon var sååå fantastiskt fin - från start! Jag hade kunnat rida hem efter 10+10 minuter, men red såklart nästan hela timmen ändå. Hon var lugn, mjuk i både mun och kropp och riktigt ridbar. Det var helt fantastiskt att få sitta på hennes rygg.
   
  Först rullade vi mest på olika volter och varvbyten för att ställa och böja kroppen lite. Hon var följsam, stadig och jättetrevlig. Verkligen super i alla gångarter. Gjorde mycket övergångar och en del halter, även ryggningar. Fortsatte sedan trimma på våra öppnor som jag fick lite mer grundlig hjälp med på förra träningen, och som jag sedan provat lite på egen hand sedan dess. Idag kändes det oförskämt bra. Jag litar inte på att de är helt hundra så som de ska vara, men hon går inte på tvären och hon är mjukt formad så det känns som att vi helt klart år på väg i rätt riktning. Aleccis är ju lite pigg, så hon faller gärna in i galopp. Hon gick så himla bra i en lugn, bärig galopp trots att jag egentligen hade tänkt att trava, så jag struntade i att det var "fel" gångart och gjorde öppna-hjälper i galopp med. Gick så jävla bra! Hon låg kvar, lyssnade och kändes awesome!
   
  Gjorde mer öppnor i trav, och gjorde även skänkelvikningar i trav och skritt. En av gångerna vi bytte galopp så bytte hon med en bock, så söt! Och ett rätt bra betyg från någon som är för snäll för att bocka, hehe. För även om Aleccis varit väldigt ridbar, så har det inte alls varit på hennes bekostnad (jag menar, man kan få en väldigt "lydig" häst genom tveksamma metoder) utan hon har varit positiv och med på noterna helt och hållet. BÄSTA!
   
  Jag tror aldrig vi har haft en sådan här bra känsla rakt igenom någonsin tidigare. Detta är LÄTT ett av våra bästa pass tillsammans någonsin. MAH, LYCKA!!! :D Hemligheten tror jag är att jag hade en bra tajming mellan hjälperna och red henne med innerskänkel ut till yttertygel med ett annat självförtroende/självklarhet idag. Detta i kombination med att vi både hade en bra dag. Två gånger skyggade hon för något längre bort, men det störde oss ingenting utan två steg senare var vi där vi var innan hon reagerade på vad-det-nu-var-hon-såg/hörde.
   
  Detta pass kunde inte komma lägligare! Det var precis vad vi behövde. Åh, vad fin hon var. Tänk om hon kunde vara såhär varje pass. *drömmer* Men det kan hon! Permanent bättre ridning med allt vad det innebär. Längtar tills att jag sätter detta varje, varje pass. ÅH, SÅ GLAD! :D
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.