• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästarna

  Började min stalldag hos Sacke. Han var mer laddad än sist, och lite ofokuserad när vi skrittade fram. Men SKITFIN på ängen sedan. Kändes jättefin och lyssnade bra. Laddad men inte det minsta stark. Kul! I helgen börjar vi hoppa igen.
   
  Sedan ut till mina hästar för dressyrridning med A. Dressyrsadel på och ängen som underlag. Orkade inte byta bett så red faktiskt med flippanbettet. Det var nog likabra för då kan jag fokusera på mitt och rider med en självklarhet som inte alltid infinner sig. Hon var också fin! Dessutom känns det som att jag är på god väg med sitsen, för även det kändes bra. Jag föll inte fram, och när jag påminde mig om hälarna så var även skänklarn okej. När jag rider med sitsen så går A bra, men jag orkar inte riktigt göra det. Jag orkar nog längre än vad jag tror, men jag byter liksom taktik mitt i passet och kommer på mig själv att rida mer med händerna efter ett tag. När jag återfår kontrollen över sitsen och rider med den så blir det genast bättre. Jag behöver någon på marken som påminner mig ;) Vi red igenom ett påhittat dressyrprogram i slutet som innehöll delar som jag minns från LB och H100, och när vi skulle öka galoppen så blev hon lite uppvarvad och lägger sig i handen och älgar iväg. Sen var hon lite uppvarvad, men det var i stort sett det enda. Generellt var hon fick och vi gjorde ett bra pass. Kul!
   
  Lasttränade Latoyahästen efteråt och just nu så funderar jag på hur jag ens ska få in henne i lådan själv. Det har hon glömt bort igen och jag måste komma på något nytt sätt, haha. Hon följer med in utan att blinka så länge jag går först, men eftersom det är jag som ger godis så är hon helt enkelt där godiset är: godis i lådan = Latoyahäst i lådan. Godis utanför lådan = Latoyahästen utanför lådan. Nästa gång ska jag göra som jag gjorde med Lillis. Uppenbarligen får hon ju plats även om hon går in med sänkt huvud... *muttermutter* Det är så typiskt att jag inte lyckas knäcka koden som får henne att förstå. Hon står för övrigt kvar tills jag ber henne backa numera, och hon backar för det mesta ut ett steg i taget, och jag kan stanna henne och gå in igen halvvägs så det är absolut inga som helst problem att lasta. Det är verkligen bara den detaljen att jag vill ha in henne utan att jag följer med, som är "problemet". Som sagt, hon stannar där inne, men bara så länge jag står kvar. För går jag ut, så går ju godismaskinen ut, haha. Kanske provar jag "Lillis metod" redan i morgon.
   
  Sacke idag. Fin häst!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.