• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gjorde som med Lillis

  Jag gjorde som med Lillis när jag lasttränade Latoyahästen idag. Resultatet?
   
   
  Inne! Var nöjd efter två gånger. Men jag är inte nöjd ändå. Vill att hon ska gå på fortare. Risken är nämligen att hon ibland tar höger, och då hinner jag inte fånga henne. Detta då jag släpper henne lös, och inte vill lasta henne med hängande snöre = risk att fastna. Hemma går det ju an att hon tar en liten promenad (obs, har hänt. Mer än en gång, haha.) men när man är iväg är det rent farligt. Så därför är jag inte nöjd ändå. Men nu går det åt rätt håll igen!
   
  Förutom detta så red jag båda de bruna och hade GoPro'n inte bara på utan även påslagen GPS. Så hemma vid datorn kunde jag sedan se vilka hastigheter vi hållit oss i.
   
  Resultat?
   
  Gissa vem som är vem, haha! La till och med på lite ben på A, men hade behövt korta lädren och rida med riktiga stövlar för att ha gett henne bättre förutsättningar för at komma upp i hastighet. Men det gick rätt fort ändå. Latoya fick gå rätt hårt hon med, för att få ut så mycket överskottsenergi som möjligt inför nattens smällar och skit.
   
  I verkligheten så hjälper det inte då de så springer ihjäl sig om de blir tillräckligt rädda. Men i den logiska världen känns det som ett litet alternativ till att försöka få de lite mer tolleranta om de inte bär på massa överskottsenergi. Vi får väl se hur det fungerar i praktiken om drygt en timme.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.