• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En första inblick på det nya tävlingsåret

  Nästa år kommer börja ganska mycket som det här slutade. Det låter kanske dramatiskt, men det är inte så jag menar utan bara glädje, mål, planer och utvecklingsdoft. Utöver mina så kommer jag fortsätta hoppa och tävla med Sacke. Sacke är en väldigt trevlig valack född 2010 som mest går dressyr och i skogen med sin ägare men jag får den stora glädjen att hoppa, och som sagt även tävla, honom. Sedan går Aleccis och Latoya också, så jag är väldigt tacksam att jag har tre olika individer på olika nivåer med lika olika mål och utvecklingsplaner. Det känns fantastiskt!
   
  Som det ser ut nu så kommer jag starta med två av hästarna på årets första tävling i Värnamo i slutet av januari. Det är Aleccis och Sacke som går där. Min än så länge lite flytande tanke är att Latoya eventuellt går i Jönköping i början av februari, men det förutsätter ju att allt känns "grönt" nu efter vilan. Innan Latoya går lokalt så vill jag att hon ska gå en låg och lätt P&J utöver den vanliga träningen. Så hoppas vi på att vi tar vid där vi slutade sist och att frågetecknet i Kalmar var något ytterst tillfälligt. Men jag har med det i minnet och ska se till att komma ihåg det framöver så jag inte lägger henne i en knasig sits som inte känns helt och hållet genombra. Är det något frågetecken så är det givetvis inte aktuellt att åka och tävla.
   
  Tanken med Aleccis är att hon ska gå fler fälttävlingar i år, så det ska jag verkligen försöka sikta in och se till att åka på. Nackdelen är att det ofta blir betydligt längre att åka, men samtidigt är tanken att vi ska hålla en högre nivå (framför allt i dressyren!) som vi lägger ner mer fokus på nu i vinterträningen. Då blir det helt plötsligt mer befogat att åka längre också.
   
  Jag vill även starta Latoya på någon pay & cross om det arrangeras i närheten. Det finns asolut inga förhoppningar om att det skulle finnas talang (tyvärr - hon är tittig), utan är snarare kul att se hur hon ställer sig inför uppgiften. Men man får inget veta om man inte provar.
   
  Det är ett jobberbjudande i luften som jag suger på just nu och gärna vill ha, och då försvinner helger igen. Så dessa planer jag nämnt här är ju innan jag vet hur det ser ut med jobbhelger. Men drömma får man ;)
   
   
   
  (Foto: xoffbeat.blogg.se)
   
   
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.