• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Barbacka

  Ibland är livet uppochner, och just nu känns det som att livet är lite på sniskan. Jag kommer aldrig bli någon elitryttare, och bara det suger ju plattmask, till att börja med. Men kärleken till hästarna består, och den kan man ju också leva på. Eller jao, jag vet fan inte. Men mig blir de inte av med, hehe. Sedan kommer de aldrig hoppa stora klasser och vinna bilar heller, men det är snarare min förlust och inte deras.
   
  Hoppade A igår. Började RIKTIGT bra (bra ridning, bra häst, bra känsla, inget konstigt alls - plättlätt), sen blev hon skrämd av sin egen styrka - det sjukaste jag upplevt under vår tid tillsammans, och så vågade hon knappt hoppa en meter efter det, så blir klassbyte igen. Vi kom i god balans, tempo, galopp, stöttning, gav henne handen och när hon inte "fick" hoppa utifrån-framåt utan hoppa uppåt som en "normal" sporthopphäst (inte det minsta fel, men hon vill ju hoppa längdhopp) så hon tog i till tänderna, var inte i en bom och hoppade rätt på alla sätt och vis (dvs inget upp-ner-helikoptersprång eller var tvungen att "vika" sig över), men ändå verkar hon ha blivit lite rädd. Sänkte ner allt på dryga metern och försökte lugnt och sanast få henne att hoppa detta. Tog några försök innan hon vågade, och sen var hon sådär "sladdrig" i anridningen. Ja, det suger, men jag är på sätt och vis samdigt lite... inte glad, men jag finner inte bättre ord, att det hände. Det innebär att jag får en ärlig chans att vara rättvis åt henne och ge henne en ärlig chans att avsluta året med bra rundor. Sänka förväntningarna, liksom, så vi hoppar 100+110 i helgen. Igen. Så får det bli.
   
  Sen är planen att hon ska ha tre veckors hoppvila, och sedan går hon småhinder, upp till max en meter ett tag och sedan upp tom 110. Så går hon Värnamo cup 100+110 i slutet på vintern och våren sedan, och sen tar vi det som det kommer. Aleccis är Aleccis, så är det bara. Ner igen.
   
  Damn, vad jag önskar att jag var så mycket bättre på det allt det här. Hela sportbiten, men samtidigt vet jag att det hade varit på bekostnad av andra saker; typ hästhållningen, vilken för mig är helt orimlig att tumma på. Så jag vet inte.
   
  I övrigt så leker jag lite med Latoya, och igår så lasttränade vi. Jag står lite still där känner jag. Själva lastningsdelen går bra, men jag har inte hittat något som är så gott att hon står kvar. Hon går in och så går hon ut igen. Får suga på den karamellen lite. Slickgodis, mat (krafft) och banangodis duger inte. Bäst av dessa är dock banangodisarna. Några förslag..?
   
  Våra lekstunder verkar dock väldigt uppskattade, för visst brukar hon vara den hästen som kommer först när man ropar på dem, men idag sprang hon till mig, hehe. Lillapluuutt<3
   
  Jag mår inte toppenbra för tillfället men hade definitvt andra planer för dagens tur med Aleccis än vad det sedan blev. Det blev rally barbacka i byn i regn och mörker. Jag hade podcast som vanligt i öronen så vet inte om hon reagerade på något, men hon stack något överjävligt, främst en gång. Men två gånger som det också gick vääääldigt fort och utan broms. Synd, för det började väldigt lugnt och trevlig. Annars är det ju mer att hon drar på för att hon smygökar, men nu var hon spänd och drog på ett annat vis. Aja, sånt som händer. Vi överlevde i alla fall. Satt som klistrad på hennes rygg, vilket ändå kändes kanonbra. Sen vet jag ju att när hon trummar på så att man inte känner stegen så går det undan, men eftersom det var kolsvart (och rengade så glasögonen var hemma) så såg jag inget annat än gråsvart mörker. Hmhm, det är mycket energi i den hästkroppen. Vi skulle ha betydligt mer lydnad på schemat idag, men jag är som sagt inte helt hundra, så det fick bli som det blev.
   
  Hoppas att jag mår bättre imorgon, för då ska vi träna igen. Sedan ska jag gå all in så mycket jag kan på ridningen fredag och lördag för att fösöka hämta upp det jag tappat nu. Tur vi inte tävlar på mästerskapsnivå, så att det inte är hela världen att det inte går som tänkt alltid.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.