• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • April 2016

  April började med att jag var riktigt, riktigt jättesjuk men ändå envist skulle åka till Värnamo för finalen i deras cup  där vi, trots min dagsform, lyckades vinna båda klasserna (105+115) och blev tvåa totalt i cupen! Bästa hästen <3
   
   
  Dagen efter fick jag också äntligen besked om att den nya hästen stod lastad och redo för hennes livs resa - nämligen från Estland och hela vägen till mig i Sverige.
   
  På kvällen den 4 april så anlände Latoya! ÄNTLIGEN!
   
   
   
   
   
  Hon var vid god hälsa trots den långa resan och upplevdes positiv. Det blev inte så mycket ös i hagen, utan de bruna fann varandra ganska fort.
   
  Jag och Jennie var kulturtanter och kollade på Nour El Refai i Kalmar. (Detta kommer vi faktiskt göra igen i vår.)
   
   
  Latoya och jag gjorde debutturen ihop. Två kilometer; fram och tillbaka till Oljetorpet bara, skritt och några travsteg. Gick skitbra!
   
   
  Aleccis fick åka till Laholm och vann en 110 till. Sen började det komma bakslag; 13 fel i grunden. Detta är den tävling vi har åkt till som legat längst bort: nästan tre timmar enkel resa. Hoppa två klasser, och sen hem igen tre timmar. Lite annorlunda, men det gick ju bra det också.
   
   
  Gjorde andra turen med Latoyahästen, och red Aleccis som vanligt.
   
  Lillis gjorde sin dressyrdebut med nya ryttaren och vann sin klass! Dessutom blev han tvåa individuellt i lagklassen. Heja Lillis! (Han fick rycka in som reserv när ordinarieponnyn blev skadad. Men det gick ju galant!)
   
   
  Latoyahästen mös med Jennie (som dessutom tog körkort! WOHO!).
   
   
  Checkade lastningsstatus med Latoyahästen, och det var inga konstigheter att gå in i godislådan.
   
   
  Aleccis var på P&J i Sävsjö; hoppade 110 och 120 - felfri i båda!
   
   
  Första uppsuttna bilderna på mig och Latoya;
   
   
  Latoyahästen gick mest "sin" runda i skogen, men vi gav oss även på att rida i byn. Det gick trögt då hon var rädd för kor, haha. Och var det inte kor så var det annat hon stirrade på. Högergalopp visade sig vara den svåraste att fatta på hjälpen. Vi red även på ängen.
   
   
  Latoyahästen var på sin första hoppträning! Det gick rätt bra faktiskt, trots massa spännande; folk, ponnyer, hinder, ny plats osv.
   
   
  Pärla började trappas ner inför ett framtida liv som heltidspensionär.
   
  Aleccis tävlade i Eksjö och vi sög som vanligt. Vi suger alltid i Eksjö, haha. Vägrade ut oss i majoriteten av klasserna, och tog oss runt med 9 fel respektive 5 fel i de andra. Strongt jobbat, hahaha.
   
   
  Btw så snöade det när vi anlände för tredje dagens tävling.
   
   
  Latoyahästen fyllde fyra år (på "rätt" dag), och kallades tydligen "Biggie" av grannsonen, hehe.
   
   
  Hoppade Aleccis, och försökte hitta tillbaka till... något bra.
   
   
  Red vidare i skogen och byn med Latoya, funderade vidare med Aleccis och körde fortfarande mjölkbil på heltid.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.