• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ämvegee

  Jajamän! Idag förtjänar jag ett fett jävla MVG, för idag har jag gjort mat, haha. Spisen har väl varit orörd i ett par veckor igen, men jo, den fungerade. Makaronilåda, så inga svåra grejer - but still. Ingen pizza! Rätt nöjd ändå, HAHA.
   
  Aleccis gick på ängen idag, och vi tränade på läxan från måndagens träning. Kändes helt okej! I början var det typ som "hur fan ska jag kunna göra detta på egen hand, det går aldrig", men sen så kunde vi även avsluta med bra känsla i några försök till öppna. Jag känner ju inte om hon rör sig önskvärt - på de tre spåren, och i rätt vinkel. Men hon gick iaf inte på tvären och jag är extra nöjd med att jag fick till en bra, stadig, mjuk kontakt i yttertygeln. A var fin! Sen kom det började det signalera jättestora snöflingor. Synd bara att det slutade efter en kvart.
   
  Latoya fick leka lite utanför stallet. Jag ber henne backa, gå fram och lyfta vänster framben. Hon gör det, men verkar inte riktigt förstå anledningen, hahaha. Ibland så glor hon på annat istället. Intresse, liksom, vad är det? Nja, hon är för självständig för att bli en ny Mellonie. Men att leka lite för att stimulera huvudet är bara kul. Sen får vi se hur långt det går. Långsiktigare är min tanke att hon ska vara så säker på framför att kommandot framåt, så att hon inte ifrågasätter det, och att jag därigenom kan använda det vid lastning. Jag tänker inte ta samma väg som jag gjort när jag lastat de andra, hon är alldeles för... stoig, för att det ska ge mig vad jag söker. Jag kan lägga på lite tjurighet tillbaka, men då har jag förstört hela grejen med energi och att hon ska VILJA gå in. Att få in för att hon blir hotad/rädd är definitivt inte ett alternativ i min värld. Hon ska som sagt vilja gå in. Se bara på Aleccis. Hon VILL in :)
   
  Jag fann en gammal random film från mars 2011 med Mellonie när jag åker runt på henne i halsring. Vi tränade inte på detta utan provade bara. Går därför lite svajigt, men jag blev ändå glad av att se det såhär långt efteråt. Hon var så mycket mer än bara min ponny, den där Mellonie. <3
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.