• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • A levererar

  Bestämde mig för att ta ett par språng med A idag "igen". Hoppade ju ordentligt i tisdags med tanke att vara klar inför årets sista tävling. Men vi avslutade ju inte on top kanske. Så dels på grund av det men mest på grund av att jag kom ihåg att Lasse tyckte jag skulle hoppa henne dagen innan tävling för att hon ska tagga ner lite, så jag släpade fram några fat och bommar idag. (Idag är det ju inte "dagen före tävling", men nästan.) Såhär såg det ut:
   
   
  Två små hinder där det verkade vara hyfsat underlag. Grusvägen fick nytt lager för några veckor sedan, så det är inte så packat än och dög. Det andra står på gräs, båda hoppade jag bara uppåt, dvs från vänster till höger. Men först red vi genom skogen och en kortis i byn för att hon skulle vara varm och go i kroppen. Hon var pigg, men reglerbar. Sprang i trevlig balans och höll sig hyfsat bra i skinnet. En del sug i munnen, men inte sådär stark och svår. Styrde sedan på hindren som kryss när vi kom hem igen och ärligt talat tänkte jag att hon kanske skulle dra på just mot stallet, men nej, hon sög på hindren och tuffade på oavsett riktning. Kul, för det är ju väldigt provisoriskt, detta. Hoppade dem två gånger var och la sedan upp bommarna uppepå, typ 105-ish, eller lite till kanske. Fick en helt fantastisk känsla och hon var sååå fin! Tog dem två gånger var igen, och var supernöjd sedan. Hon hoppade nästan ovanligt "runt" och väl. Kul!
   
  Anledningen att jag går igång såhär och är sååå jävla nöjd kommer här:
   
  Jag bestämde mig nämligen för att prova att ta dessa språng på det vanliga, tredelade bettet. Kändes helt klart över förväntan! Men nu var det ju under lite mer "kontrollerade" former/energi än vad som kan komma på tävling. Så just tävlingsbiten vågar jag inte prova än på ett tag. Däremot så fick jag en idé att låta henne ta sista lilla träningen över småhinder (som jag ändå planerat) lika gärna kan prova att hoppa riktiga hinder på just detta bett. Bara för att se om det är möjligt! Då är det ju så långt ifrån "skarpt läge" som möjligt, och skulle det inte fungera så gör det inget utan då skiter vi bara i det och åker hem igen, hehe.
   
  Just nu är jag skitsugen på att prova! Det gäller dock att jag rider med en självklarhet och balans som jag tyvärr defintivt inte har i samband med hinder. Men om man inte provar, så vet man ju inte om det kan fungera. Hejaheja, mål 2017 att kunna hoppa på tredelat..? Kanske det, kanske. *dröm*
   
  Försökte filma och ställde upp mobilen. Men den hade tydligen blåst omkull redan innan jag kom till första språnget. Livet på ett blåsigt berg </3 Surt som fan. Hade velat se hur det såg ut. Men jaja, jag får leva på känslan.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.