• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tre hästar, tre försök

  Jag är besviken på mig själv idag. Nu börjar Aleccis ändå gå lite bättre, och genast så vill jag såklart mer direkt... Sådana dagar som idag skulle jag verkligen behöva någon från marken. Någon som kan pucha när och där det behövs, och kan hjälpa till att "hålla igen" när och där det behövs. Genom att försöka klara sig själv löser man definitivt inte saker på egen hand. Japp, besviken på mig. Jag var orättvis mot Aleccis idag. Ville för mycket och kunde inte ta mig/oss dit.
   
  Kopplade släpet, slängde ut inredningen, kastade in tunnorna och bommarna, körde ner och spred ut allt på ängen. TOG HUNDRA ÅR. Gjorde ordning Latoyahästen. Skrittade ner, värmde upp i trav och galopp. Såg att himlen hotade med långfingret. Såg till att börja skutta lite. (Och ja, jag orkar inte skriva längre meningar än med typ fem ord. Obs, denna var typ rekord hittils.) Tog alla en gång och startade sedan kameran för att rulla lite hinder. Såg till att flyta på lite för mycket riktigt. Sedan började väderguden längsta finger vaja i den sjuuuka vinden och den störtskur som kom. Resultat; jag nöjde mig ganska fort men höll ändå på att dra omkull precis innan vi bröt av. Red bort och stängde av kameran och släppte hästen i en sekund för att öppna bildörren (bilen fick agera stativ) och precis då kom det en till överjävlig vind och i samma sekund blev Latoya rädd för något och... japp, drog. Som tur var stack hon bara 150 meter för när jag ropade på henne så saktade hon ner, och sen stannade. Öronen spelade mot mig, men hon stod kvar. Vände sig sedan om, men valde gräset istället för mig. Aja, så länge tyglarna höll (puh, det gjorde dem) och jag slapp springa hela vägen hem till stallet så är jag nöjd ändå. Satt upp bara för att rida tillbaka till bilen och vände sedan på klacken och red hem igen. SÅ JÄVLA OVÄRT att dra ner mina "hinder". Fan ta livet utan ridbana. Och fan ta vädret; fem minuter sol, fem minuter regn om vartannat typ. För JA, det kom givetvis inte mer regn än att det förstörde för oss. MAH. Satt väl på hästen i max 25 minuter. Lönt osv... Och så ner för att hämta tunnorna och bommarna igen och göra samma procedur fast tvärtom. Så jävla bitter.
   
  Det får gärna regna. Alltå jag VILL ha regn, men då kan det väl för fan se till att regna en jävla dag då och sen vara sol igen, och inte vräka ner i fem minuter för att sedan vara något halvkonstigt väder till och från varje dag. Det kommer ju inte tillräckligt med regn för att fukta jorden ens, så det duger ju liksom inte.
   
  Sacke fick dagens guldstjärna! Jag vet exakt hur jag ska lasta honom nu och mycket riktigt så gick han rakt på på andra försöket när vi skulle hem, och på ditvägen ska han bara säga att han misstycker, sedan är han på. Han hoppade super och kändes kanon. Lite tråkig innan vi kom igång men det var mest för att han blev distraherad av "hästkompisen" som reds samtidigt. Regnet kom såklart innan vi hann avsluta och i samband med det så blev det en och annan tabbe, men han är så rolig att hoppa! Positiv och tycker det är superkul! Jag har nog inte sagt det, men Sacke debuterar faktiskt lokalt om knappt två veckor. (Längtar!)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.