• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Träning på terränghinder i Boxholm

  Tisdagen började med broddning av Aleccis. Det var helt klart rekord i smidigaste broddning! Gick fort och strulade inget. (Kanske börjar jag bli bra på detta? Hahaha, tror tyvärr bara det var lite flyt...) Packade, borstade, skyddade och åkte.
   
  Kommer dit, lastar ur, sadlar och tränsar, och ska sedan ta på mina egna grejer. Hittar inte hjälmen. Alltså HITTAR. INTE. HJÄLMEN! Så har jag åkte tio mil och glömt hjälmaset hemma! Ååååh. Ida fick ta långskritt med A medan jag vände på klacken och åkte till själva ridklubben. Bästa, bästa underbara fantastiska Boxholms ridklubb fixade och donade med telefonsamtal och grejer så jag kunde låna en hjälm från lektionsstallet. HUR SNÄLLA?! *hjärtanögon* Räddade kind of hela min dag. <3
   
  Tillbaka igen efter typ en halvtimme. Ordentligt framskrittad häst, som sagt. Gött mos. Hoppade och ja, hon var pigg och stark, men hoppade glatt och jao, rätt bra också för den delen. Jag måste träna på nerhopp för när hon tar i och ordagrant hoppar neråt så får jag inte till "knycken" med händerna, utan halkar med genom ett otrevligt drag i munnen. Jag räknade obviously gång på gång med att hon bara skulle "droppa" ner (vilket är önskvärt) och hade lyckats glömma hur hon helt enkelt tar i och hoppar neråt. Bättring! Smalhinder har vi feta problem med, men resten går hon så det är ju ändå rätt bra.
   
  Sen är hon ju rätt rolig. Vi gjorde ordning hästen för hemresa och packade sedan in henne i transporten. Hör hur hon, väldigt velande och "obekvämt" försöker börja kissa och ber Ida knäppa loss henne fort som attan, öppnar lämmen, hon backar ut, parkerar henne i gräset för att "rasta" henne (iaf blåsan) och sedan lika fort in igen och denna gång kunde vi åka hem på riktigt. Mitt fel att jag glömde kissa henne innan hemresan, hehe. *hund*
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.