• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Stel hoppning och ostelt kompishäng

  Det finns inget dåligt väder, eller hur var det nu? Jag hade tänkt att hoppa idag och eftersom det regnade så var det bara att slänga på sig regnstället. Vad gäller själva hoppningen så känner jag mig inte alls så bra egentligen. Jag har tappat väldigt mycket "känsla" och ... tro. Men kämpar ändå tappert och hela tiden känns det som att det snart, snaaaart släpper. Som att vi tar myrsteg tillbaka till där vi var i våras. Jag känner mig väldigt stel i ridningen och dåligt följsam. Fortsätter även bråka lite med mitt öga. MEN! De sista två sprången i näst sista rundan så sa det bara *plopp* och så gick någon propp ur. Körde en sista runda (börjar typ 04:25 på filmen) och då kändes det mycket, mycket bättre! Det är lättare att rida på hinder när jag låter henne ta för sig framåt. Jag förstår bara inte hur svårt det ska vara att hitta rätt tempo med allt vad det innebär med rytm och stöttning och allt det där.
   
   
  Därefter reds båda de andra hästarna också. Jag tog faktiskt hand om guldhästen Pärla och lät min vän (som inte så rutinerad men gärna rider) ta Latoya. Nu är fan hastnet nära, hahahaha. Det gick i Pärltempo heeela tiden. Latoya höll samma långsamma tempo och höll sig bakom/snett bakom hela tiden. Hur tråkig? ;) Nej då, haha, i detta fall var det absolut önskvärt. Det innebar ingen som helst stress för Pärla utan hon knatade på i ett för henne bekvämt tempo - och hon var så nöjd! Spetsade öron och verkade verkligen njuta av att få komma ut på en liten tur igen. <3 Det var lika fantastiskt för mig att få sitta på hennes rygg igen. Det händer ju inte alltför ofta nu för tiden om man säger så. Jag blev även positivt överraskad av hur fräsch hon ändå känns i sin kropp. Hon är ju inte så jättemycket igång nu för tiden och har lagt på sig en hel del vikt, tyvärr. Men fortfarande still going strong. Något annat väldigt positivt var att Pärla låg ner när vi hämtade hästarna i förmiddags och när hon reste sig så var hon inte det minsta hämmad av sitt lilla "handikapp". SKÖNT! Jag har inte sett henne liggande på länge och har haft det i bakhuvudet att det kanske är pga att hon har problem att ta sig upp, men icke. Hon kom upp direkt när hon tänkte resa sig och behövde inte göra någon större kraftansträngning än vanligt. Anledningen att jag inte sett henne liggandes är nog snarare pga tillfälligheten. I och för sig hade jag varit orolig om jag ständigt såg henne liggandes också. Men just den där tanken har jag med mig hela tiden; är hon ohalt och inte har problem att resa sig från liggande position så finns det inga planer på att ta bort henne. (Skönt det också. Alla nöjda och glada <3)
   
  Det gick i alla fall bra att rida för oss båda. Latoya var jättesnäll (vilket såklart var väntat) och ja, det var en mysig liten tur vi tog oss i skogen och grusvägen hemåt sedan. För vår del blev det pizza, OS terräng en stund (i efterhand givetvis), ärenden i affärer, glass med nyposoppa (RIP min tro på nyponsoppa. Jag vet ju att det är socker i, men jag trodde det var nyttigt OCKSÅ. Tveksamt alltså. Socker räknas tydligen inte som "nyttigt" (vafan?)) och skvaller typ. En helt okej ledig dag inför jobbhelgen som väntar.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.