• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Braås med Aleccis och Sacke

  Idag åkte vi till Braås med både Sacke och Aleccis. Om jag ska vara ärlig så undrade jag litegrann hur fasen det skulle gå till, för vi var egentligen kort på folk och detta i kombination med få starter = inte mycket tid någonstans. Men det flöt på riktigt bra och fungerade kanon!
   
  Först ut var Sacke. Han var likadan som i Aneby före start. Taktade runt och är svinstark så jag kunde inte göra något. Inte styra eller bromsa, och alltså inte flytta på oss t ex. Det är såklart lite tråkigt när man inte riktigt får kontakt med honom, men det blev bättre på framhoppningen sedan, även om den var lite mer "hejsan hoppsan" än vad jag tyckt det varit på framhoppningar ett tag. Jag blev också påverkad av detta och det blev lite planlöst ridning vilket också ger mer "hejsan hoppsan"-känsla, så jag var väl också bidragande till den allmänna känslan. Sacke var fin på hindren! Så det var inga konstigheter så långt.
   
  100 cm A:0/A:0 avd. B
  Ett och två flöt bara på, men till trean var jag verkligen tvungen att få tillbaka honom lite och lyckades faktiskt med det (tecken på att han börjar bli starkare!) sedan kom vi löpande lite närmare på alla hinder efteråt men inte för nära. Mer typ normalt. Han är ju annars specialiterad på att gå skitstort, hehe. Så det kändes bra. Tittade inte på något (det var iofs inte några egentligen läskiga hinder, utan bara bommar, grindar och plank). In i mål med en felfri runda och vårt första kval till avd. A! :D
   
  Det var inte lönt att ta in emellan, men däremot plockade jag ut Aleccis efter Sackes första start. Vi fick starta med honom först i andra klassen (alltså före avd A) då det skulle underlätta då vi som sagt var minst två nävar kort. Väldigt snällt av dem för det hjälpte oss verkligen att lösa hela dagen!
   
  Sedan hoppade jag lilla-räcke-oxer-oxer (vi kom sådär inihelvetsjätteskitstort på oxern så tog den en gång till. Den gången helt perfekt!) i ett svep precis när banan öppnades och gick sedan banan. Därefter red jag direkt från framridningshagen, i kanten på framhoppningen och in på banan. Trots lite svajig uppladdning kanske så blev han inte det minsta påverkad av det utan verkade veta vad han skulle göra och vad nöjd med läget liksom.
   
  100 cm A:0/A:0 avd. B
  Sacke var piggare här och låg på. Jag fick hålla lite i honom på första hindret och mot andra bjöd han friskt. Jag kände att jag var tvungen att försöka hålla i honom men fick inte igenom det helt utan vi kom nära och petade tyvärr den bommen. Sedan kändes det bättre och jag försökte verkligen servera kombinationen bra då den är svagheten för tillfället. Han sänkte huvudet och liksom spanade in den men hoppade snällt över både a och b vilket gjorde mig väldigt glad. Han försöker verkligen lösa uppgifterna han ställs inför och detta var en rejäl upphämtning från sist när han blev lite ställd när kombinationen dök upp. De tre sista hindren hoppade han också trevligt och vi landade på våra 4 fel.
   
  Jag är nöjd med båda rundorna även om det såklart hade det varit ännu bättre med två felfria rundor. I och för sig så är han ändå väldigt stadig sett till sin ytterst lilla rutin. Med bara två månader som "hopphäst" och det var hans andra lokala tävling idag - så ja, han är egentligen väldigt stadig och har gjort fantastiska framsteg! Känslan jag har är att det är väldigt nära till hans andra felfria 100 cm så vi fortsätter åka ut och "jaga" den inför höstens önskemål. Det är nämligen så att vi önkas vara med i div II pga att de är kort med ekipage efter olika omständigheter.
   
  Eftersom jag glömde ta egen bild mitt i allt så lånar jag helt enkelt bilden som hans ägare tog. Den här rosetten har han verkligen förtjänat :)
   
   
  Aleccis tur! Hon hade blivit skrittad och jag hade några minuter på mig att rulla igång i trav och galopp i framridningshagen så det kändes faktiskt inte så stressat ändå, trots att vi till och med bestämde oss för att ta av Sackes saker och lasta honom innan jag satt upp och red ifrån Aleccis. Även om Sacke inte strulade det minsta, så tar det ju ändå lite tid menar jag.
   
  Aleccis var taggad och kändes bra på framhoppningen. Dessutom har jag ju ännu bättre koll på hennes "hörn" så därför blev känslan inne på framhoppningen mindre "hejsan hoppsan" (i kombination med att det ju var vuxna hästar iofs. Väl värt att påpeka i sammanhanget ändå.) Annars har jag inte så mycket att påpeka. Vi kom lite nära när hon bjöd på och sprang in i hindren lite, men det blev bättre när vi tagit några språng.
   
  100 cm A:0/A:0
  Rundan kändes över lag bra, men för mycket av och på. Hon rusade in i kombinationen men jag kan inte gå så mycket när jag tyvärr redan "låtit" henne gå så det är ju bara att inte störa. Hon är rapp som fasen i tassarna så det klarade hon sig ur ändå. Jag försökte hålla henne (och mig) lugn även i omhoppningen och det gick bra i början men sen blev det lite väl framåt över första hindret. Därefter fick jag ändå tillbaka henne och hon kändes tillräckligt mycket hos mig för att jag skulle våga mig på sista svängen - som hon satte. Där kände jag att vi är allt lite rostiga på att svänga, haha, men det var mer "anridningsplats" till sista hindret än det var "landningsplats" efter nästsista så vi hann balansera upp oss och kunde segla i mål med vad som skulle bli en vinnartid. 0+0 fel och vinst!
   
   
   
  Min känsla var att det var mer av och på i vår 100 cm än det faktiskt ser ut så jag hade snabbt en plan klar för hur jag ville ta mig av 110:n. Lugn och jämnare. Red fram igen och hoppade fram Aleccis. Pigg och glad och precis som vanligt.
   
  110 cm A:0/A:0
  Vi hoppade första hindret och det kändes bra men sedan verkar det ha hänt något. Jag var såå inne i att jag skulle hålla oss lugna att jag tappade galoppen/trycket och vet i fasen vad jag sysslade med på linjen vi hade framför oss; räcke-oxer 26 m, 6 galoppsprång. Red mot hindret helt utan tryck och hon försökte ta av och liksom "häva" sig över men det gick inte riktigt så det var lite 50/50 vad det blev men hon försökte ju iaf hoppa så jag red på framåt (domaren dömde inte som ett stopp för hon sa inget), men så gjorde jag en ny jävla tabbe och tog liksom inte ansvar?! Så vi gjorde samma sak en gång till! Men denna gång var det fler bommar eftersom det var en oxer så den kunde hon inte ens häva sig "igenom" och det blev ett stopp där. Så otroligt dåligt gjort av mig och jag sa förlåt till Aleccis (som om det hjälper, men jag kan inte låta bli). Kom igen när de byggt upp hindret på nytt och bar med mig en känsla av "hur kommer hon göra" (vilket INTE är bra då jag lätt blir passiv och det ofta blir stopp när jag inte RIDER), men jag kände ändå att hon bjöd på och hoppade utan tvekan och sedan skärpte jag faktiskt till mig och fick ändå till en rätt jämn och trevlig runda som jag ändå är nöjd med (obs, obs, obs, verkligen bara efter 3:an och framåt!) och vi gick ut med en bra känsla. 10 fel samlade vi på oss totalt.
   
  Jag vet SÅÅÅ väl att jag MÅSTE rida henne framåt och det allra bästa är när hon (vi) är lugn i huvudet men ändå "på" (lagom "på") i kroppen. Det är svårt att få till den balansen men jag vet så väl att jag inte kan rida henne "för lugn" för då glömmer jag på något vis att rida henne framåt och så blir det såhär. Jag vet det så himla väl, men ändå så gjorde jag det. Aja, det är bara att kämpa vidare. :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.