• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat från Aneby med Sacke (lokal debut) 20/8

  Sacke var taggad till tänderna! Jag kunde nätt och jämt hålla honom medan han taktade omkring. Rätt som det var så blev han rädd för något och drog iväg i galopp. Inte skitlångt, och tack och lov bort från de andra hästarna men ändå kände jag att jag kanske inte ens skulle klara av honom..?
   
  Men det blev betydligt bättre när vi kom igång på riktigt och red fram och även hoppade fram. Jag hade svårt att lägga honom bra på oxern där vi kom lite stort gång på gång. Men han hoppade glatt och sådär skitjättemegaenormt var det inte (som i Bashult, haha, där han nästan fick hoppa två oxrar efter varandra i längd när jag råkade lägga honom helt sinnessjukt stort. #snällhäst). Det kändes ändå bra.
   
  90 cm bed A
  Sacke hoppade snällt runt banan i en okej galopp. Han var snabb som tusan i tassarna och försökte verkligen vara felfri. Han brukar vara rädd om sig, men ibland kniper han med bak (han har inte kommit på riktigt hur han ska göra än) och då finns risk att vi river med bakhovarna. Men här riktigt kände jag hur väl han hoppade. Tyvärr så fick vi ett oförklarligt stopp på en oxer ur högersväng. Den var byggd av bommar och en planka i mitten men var inte direkt tittig. Jag red framåt ur svängen, stöttade och la honom bra på det men aja, något ställde till det det blev lite soppatorsk. Kom igen och då hoppade han utan tvekan och resten hoppade han också bra. Nöjd med honom! 4 fel.
   
  Det var första gången han nu fick gå på transporten mellan starterna och sedan ladda om för att hoppa en klass till. Han gjorde det så himla bra! När vi tog ut honom igen kändes det verkligen som att han förstått och laddat om. Annars har han kunnat vara lite trött i huvudet till andra klassen - och då har ändå starterna varit mycket tightare. Ny framridning och framhoppning. Den gick i samma spår som förra. Fick inte till avsprångspunkten (varken om vi kom längre ifrån eller lite närmare. Omöjligt!) men inte katastrof utan han hoppade glatt lite stort och så var det inte mer med det. Vi är ju inte där för att träna, så det var inget jag satt och nötte. Han kändes fin och fortfarande "vaken".
   
  100 cm bed A:0/A:0 avd B
  Han började med att skygga för en blomma och var allmänt väldigt uppmärksam på omgivningen. Men han var skitpigg! Satte av och nästan drog mot hindren. I handen hade jag den där goa bjudningen samtidigt som han gick att rida fram till hindren så ja, jag föredrar verkligen denna galopp och energi jämfört med tidigare rundan. Han var skitduktig! Fortsatt rädd om sig och hoppade väl, även när vi kom lite nära. Svängen till fyran fasntade jag i innertygeln då han är lite svårsvängd och även om allt, allt, allt säger att ridning och framför allt styrningen görs med ytterhjälper så måste jag ändå ge en tydlig innertygel för att inte missa hindret. Så där var vi i fyran, men den låg kvar. Alla andra bommar låg också kvar och vi var sååå nära att sätta nollan. Tills vi vänder upp till kombinationen. Vi har tränat på kombinationer och han har gått bra på dem, men nu ställde den ändå till det. Det kändes som att han blev lite förvånad och så blev det ett stopp. Vi hade med oss bra galopp genom svängen, bra stöd och bra avstånd så det var lite synd. Men visst är det vanligt att unghästar tittar på b-hindret och kan bli lite "ställda". Aja, nytt försök och då hoppade han snällt med petade ner både a- och b-hindret. Så 12 fel red vi ihop. Men jättebra känsla och jag är så nöjd med honom!
   
  Jag brukar ju dessutom känna mig lite liten på honom. Inte fysiskt liten till storleken, men hans stora rörelser gör att jag inte alltid kände att vi varit "en" på det viset som jag ändå känner att jag är med mina småttingar till hästar som snarare är mer som ponnyer med sina små rörelser, hehe. Men denna dag var rent känslomässigt vår bästa hoppdag hittills. Vi lär känna varandra mer och mer hela tiden. Nu siktar vi vidare mot fler lokala starter! :D
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.