• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lite slö och den andra springer för livet

  Latoya känns lite "testande" just nu. Det är en liten fördröjning på hjälperna och hon är inte superintresserad av mig emellanåt. I vissa lägen är det absolut inga problem, men då och då så är hon obrydd, slö eller glor en hel del på det som händer omkring oss.
   
  Jag tänkte trimma båda bruna på ängen igår, och började med Aleccis. Hann precis sitta upp och skritta några hundra meter innan regnet kom. Jippie. Red ändå in lite på ängen för att känna hur halt det var, men det gick bra och jag lät A gå tio minuter efter framskrittingen där inne bara för att känna på henne lite. Sedan fick vi hålla oss på grusvägarna i byn i stället. Surt när planen ändras. Hon hade spring i benen precis som vanligt men vi kom ändå överens ganska bra må jag säga. Och ganska bra är bra för oss ;) Vi kompromissar lite och så är båda nöjda.
   
  Latoya gick såklart i skogen. Fanns inte så många alternativ där heller med regn i luften. Eller regn och regn... Det kom precis så mycket att det förstörde dagens planer men sedan slutade det. Wo-jävla-ho. Det är verkligen lätt att lägga upp bra ridpass när man inte har någon ridbana och är beroende av naturen och dess väder och vindar. Inteee... Skogen som sagt, och så byn på det. Idag fick hon även träffa Robotus Gräsklippus som inte var särskilt populär, haha.
   
  Latoya har blivit mer tittig på omgivningen nu faktiskt. Lite tråkigt kan jag väl tycka att det är (för jag tänker minsann prova henne som fälttävlanshäst någon gång i framtiden och önskar mindre av den varan), men jag misstänker att det har med hennes stam att göra. Inte stammen i sig, men att hon är avlad för sport. Och nu när det kommer mer och mer kondition och styrka så kommer det nog även komma fram mer nerv (även om hon inte är särskilt nervig ändå), tror jag. Mer uppmärksam på allt innefattar ju även det runt omkring oss. Det enda jag egentligen gör är att rida som vanligt. Berömmer mycket (väl avvägt i samband med otäcka pryler längs vägen) och är väldigt positivt och sedan får vi se vad det kan tänkas bli av henne. Jag lägger inte så mycket energi på det, utan det är mest ett konstaterande att hon är mer tittig nu än när hon kom.
   
  Det är förresten fantastiskt kul att hon är så mycket trevligare att rida. Eller vafasen, trevlig är väl fel ordval. Hon var väldigt grön när hon kom och det är hon förvisso fortfarande, men hon är betydligt bättre nu. Även om det går trögt att utveckla ridbarheten och hennes utbildning som bonnahäst ute i skogen och på ängarna, but still! Ibland glömmer man bort att påminna sig om att det hela, hela tiden går framåt. Kul!
   
  Än har vi inte kommit igång och börjat hoppa ordentligt än efter hennes sommarlov. Det är faktiskt pga att jag inte riktigt fått ihop det med tid och hjälp. Tänker inte åka själv med henne, som jag nämnt tidigare. Det är hon för orutinerad för än. Men tanken är att försöka få till lite hopping nu i veckan.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.