• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Latoyahästen och veckans plan med A

  Jag red äntligen min lilla Latoyahäst igårkväll efter en helg med tävling. Ängen fick det bli - det roligaste (näst efter hoppningen då) som vi sysslar med. Det var egentligen inget konstigt; böjda spår, raka spår, tempoväxlingar stod på schemat. Även galoppombyten bara för att det är kul, hon har lätt för det och för att det underlättar som fasen när vi hoppar (de börjar för övrigt sitta riktigit bra på hjälpen!).
   
  Hon går tyvärr djupt i galoppen, inte så att hon kruller ihop sig, men hon vill ha näsan låg och jag har svårt att få upp den men jobbar på det hela tiden. Annars kändes hon bra även i galoppen; bra bjudning och svarar bra på gasen. Hon svarar även bra tillbaka genom sitsen och jag tar inte så mycket i henne faktiskt för det är inte lönt och är mer effektivt att jobba med sitsen. Jag fick henne att "sätta sig" bättre i galoppen efter en stund och det kändes himla bra faktiskt. Det är också en grej jag vill väva in. Att sitta på henne i galoppen är nämligen som att hennes framben är i höjd med naveln, näsan i marken och bakbenen där borta någonstans. Hon använder ju kroppen så sätt, men jag jobbar som sagt aktivt för att få upp/fram näsan på henne för att hon ska ha en chans att börja i rätt ände.
   
  I traven mötte jag upp med mer stöd i tyglarna idag och det kändes faktiskt bättre än "vanligt". Nöjd och glad över min fina lilla häst. Hon kämpade på bra och försöker göra rätt hela tiden. :)
   
  Några galoppbilder från första (och den hittills enda) fotograferingen på ängen. Hon blir svår att rida på större hinder innan hon fått upp näsan. Men det kommer, det är jag övertygad om.
   
   
   
   
   
  Aleccis vecka ser ut såhär;
  Mån: barbackaskritt
  Tis: jogg på raka spår
  Ons: lättare dressyrpass (typ känna på programdelar)
  Tors: vila
  Fre: lätt dressyrpass (a la genrep) och jogg på raka spår
  Lör: fälttävlan i Boxholm
  Sön: skritt vid hand eller vila
   
  Det är på grund av tävling tre veckor på raken (efter denna) som hon får en lugn vecka med mest "underhåll" men även mer vila än vanligt. Sedan ska jag hålla ögonen öppna och se om jag kan boka in ett ET-besök så snart som möjligt nästa vecka. Hon kommer efter Boxholm inte gå på ett tag. Eventuellt inget innan v 36 till och med som det ser ut nu. Träning, träning, träning! (Och mer tävlingsfokus på Latoya och Sacke.)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.