• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • I'm still standing

  ... det var vad stolpen sa när vi dansade in i den en vinter för några år sedan, jag och min älskade helt sjukt bensinsnåla gamla ONZ. Kul skämt, tycker jag. Men stod kvar, det jävlar gjorde den. Annat var det med kärleksbilen. Bula i baken och halva kofångare på släp. Kommer innanför dörren och ba: "hahaha, älskiiiing, vi måste laga min bil", "... vad har du nu gjort?", "det stod en stolpe lite dumt hehe". Tejp och snöre, sen var han good to go igen. *hjärtanögon* (Det var min enda stolpe vill jag lova.)
   
   
  Jag längtar till vintern. Eller nej, det gör jag inte. Jag längtar inte till mörkret, slasket, geggan och allt annat som hör vintern till. Men nyfallen snö, jämnt fördelat på vägarna, vallar som mjuka kuddar och den bästa av allt; tjock is på sjöarna så man kan kana fram på bredden på nästan alla växlar. Det är som dressyr på sätt och vis. Det är tajming och en förjävla go känsla. Fast egentligen är det mer som hoppning. En bra runda när allt bara klaffar och man är en. Ett ekipage, inte en häst och en ryttare. Det är många likheter med att använda "hjälperna" i bilen annorlunda. Gaspedalen är det som styr. Röven leder, ratten motar och "balanserar". För att öka effekten så pumpas det taktfast på gasen i rytm till ett lätt kast med ratten i perfekt vinkel så bilen "tappar balansen" och sedan är det bara att parera, mer vinkel, mindre vinkel, högre fart, lägre fart. Det handlar om finess. Och det är fan en konst. Det syns tydligt vilka som "kastar" och typ hoppas på det bästa (generaliserar men jao, oftast är det dem av lägre ålder) jämfört med de som ändå har känsla.
   
  Mögel-Glenn aka "Fula Gulen" i egen hög person. Gubben min köpte billigt xenon från kina men fick fel sort/styrka (rätt lampor men fel "färg"). Knallgult. Fult som fan och inget vi ville använda. Men satt som en jävla smäck i min lilla Mögel-Glenn (because; han kunde ändå inte bli fulare :*) Aldrig mer en bil med overdrive-låda - M46 i volvospråk. Femman är en halvautomatisk elektronisk överväxel som glappade (lätt hänt efter 28 år) och la till slut av. Gött att ligga och dra hästarna på fyran. Billigt osv. :)) Aja, vinter i all ära men det är bara kul när det är stadiga minusgrader och snö.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.