• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen i tisdags

  Latoya skötte sig så himla bra! Det märktes inte att det bara var andra gången hon hoppade efter sitt sommarlov. Hon är så okomplicerad och skuttar glatt runt. Jag måste dock sitta upp och "bara" vänta mot hindren. Nu vill jag aktivit lägga mig i om jag ser att vi kommer lite fel. Det första jag gjorde var att rida på a la Sacke-ridning som jag även råkade göra när vi hoppade själva. Men sen skärpte jag till mig på den punkten. Det är verkligen svårt att "byta ridning" tycker jag. När en ridning sätter sig och man hänger med omedvetet så blir jag inte nollställd till en ny häst utan tar tyvärr med mig ridning både här och där och adderrar den på nästa häst. Det måste jag helt klart bli bättre på. Aleccisridning är ganska framåttänkande och framför allt ur sväng och Sacke kan jag bara reglera framåt så det är inte så konstigt att jag råkade jaga på Latoya lite vid ett språng. Annars känns hon kanon faktiskt. Och jag har faktiskt anmält henne till hennes första lokala starter!
   
  I brist på film. (Den är under uppladdning.)
   
  Aleccis var bästbästbäst. Det säger verkligen bara klick när jag får sitta upp på den hästen. Hon är så rolig att rida. Det syns nog inte, men det är hon. Helt klart den roligaste hästen jag någonsin suttit på. För hon har "det". Det jag söker. Exakt det jag vill ha. Men igen är perfekt, och visst hade hon kunnat vara modigare.
   
  Det kändes bättre att hoppa inomhus än utomhus, precis som jag väntat mig. Ögat kändes bättre men jag tabbade mig lite och det kommer när jag blir osäker på mig själv och är rädd att inte hitta distansen. Två gånger hann jag inte bli klar innan hindret så det tar jag ockås på mig givetvis. Men annars kändes det faktiskt bra och jag ser definitivt fram emot innetävlingarna som väntar runt hörnet. Annars är jag ju en 100% utomhustävlingar-människa, men inte den här gången. Jag behöver korta anridningar för att inte "ångra mig" och kunna rida på hindren för att bli trygg i mig själv igen. Nu är det katastrof, och har varit det hela utesäsongen tyvärr. Men japp, jag är hoppfull.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.