• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Full gas spar tid

  Onsdagens pass gick A lite lätt på ängen och sedan ett varv i regn i byn. Kallt var det i bara linne, men det gick ju. Hon var fin, men är nästan oroväckande pigg, stark och lite väl olydig just nu. Det gick dock trevligt till på ängen och betydligt lugnare än vad det gjorde på byavägarna, så visst finns det lite av båda delarna.
   
  Igår gick hon med Annika som red Latoya och så hade vi Pärla med oss lös. Gick bra MEN fortfarande samma sak. Hon är i svåraste laget nu. Det är svårt att rida henne på hinder när hon är så här springig och inte lyssnar = svårt att få henne på bakbenen och även svårt att hitta lägen plus att det är svårt att stötta ordentligt för att hon, well, inte lyssnar. Risk för dragkamp. Men det blir bättre med tiden. Hon är bara väldigt taggad och jag blir tyvärr uppslukad av alla glädje och den enorma energi hon har. Då blir det lätt att kraven (hm, snarare önskemålen) på lydnaden sänks lite, eller vad ska man säga, plus att jag tappar känsla (både rytm och tajming) och då blir det springigt av den anledningen också.
   
  Jag känner "som vanligt"; tur att hon inte är till salu så det kvittar vad det står på resultat-pappret. Men det viktigaste är att vi har kul och vi har sjukt jävla skitroligt. Faktiskt. Jag älskar henne av hela mitt hjärta och ler/skrattar varje pass på hennes rygg. Klart att lydnad är viktigt (... framför allt när det kan bli farligt), men samtidigt är jag väldigt mån om den glädje hon har. Sååå fuck you, alla präktiga jävlar som inte håller med :D
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.